Hoeveel verdient een sociaal psycholoog? Salaris sociaal psycholoog bruto netto

Je krijgt als sociaal psycholoog salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als sociaal psycholoog ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen die wij willen beantwoorden op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een sociaal psycholoog en berekenen dit voor je terug naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een sociaal psycholoog?

Een sociaal psycholoog verdient ongeveer tussen de € 2348 (laag) en € 6215 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als sociaal psycholoog een netto salaris verdient van tussen de €2013.17 (laag) en € 4002.67 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van veertig uren.

Uurloon sociaal psycholoog

Het uurloon van een sociaal psycholoog is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.68 (laag) en € 38.84 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een sociaal psycholoog tussen de € 12.46 (laag) en € 24.46 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk wat discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een sociaal psycholoog. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de studies die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan de bak gaat.

We hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een sociaal psycholoog?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een sociaal psycholoog, of welk beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor een klus, hoe groter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe sociaal psycholoog salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb je met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je eigenhandig niet zoveel gezag op hebt behalve uiteraard het doen van onderwijs en dat soort dingen. Wil jij als sociaal psycholoog een hoger salaris? Dan kun je bovendien besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als sociaal psycholoog?” kun jij dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de bak gaat zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris sociaal psycholoog staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (flink) afwijken wanneer je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een sociaal psycholoog in opleiding kan overigens aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij noemden op deze pagina. Voor een ondernemende sociaal psycholoog met 40 jaar werkervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe beter jij bent in je carrière, hoe meer loon jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.