Hoeveel verdient een sportmasseur? Salaris sportmasseur bruto netto

Je beurt als sportmasseur salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als sportmasseur ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden op deze pagina. Wij behandelen het salaris van een sportmasseur en berekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een sportmasseur?

Een sportmasseur verdient plusminus tussen de € 1400 (laag) en € 2500 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als sportmasseur een netto salaris verdient van tussen de €1316.17 (laag) en € 2103.33 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van veertig uren.

Uurloon sportmasseur

Het uurloon van een sportmasseur is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.75 (laag) en € 15.63 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een sportmasseur tussen de € 8.44 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er aardig veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een sportmasseur. Dit heeft o.a. te maken met de cursussen die jij kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waarin je aan de bak bent.

We hopen dat jij zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een sportmasseur?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een sportmasseur, of welk beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en hoe beter jij geschikt bent voor een bezigheid, hoe beter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe sportmasseur salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb jij met het salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij zelf praktisch geen gezag op hebt behalve uiteraard het volgen van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als sportmasseur een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als sportmasseur?” kun je dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk vragen hoeveel je wilt voor jouw diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je voortdurend klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris sportmasseur staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn alleen een indicatie en kunnen (flink) afwijken wanneer je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een sportmasseur in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we schreven op deze pagina. Voor een ondernemende sportmasseur met 30 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe kundiger jij bent in je werk, hoe meer loon jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.