Hoeveel verdient een studentenpsycholoog? Salaris studentenpsycholoog bruto netto

Je verkrijgt als studentenpsycholoog salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als studentenpsycholoog ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken welke wij willen verduidelijken op deze pagina. We bestuderen het salaris van een studentenpsycholoog en rekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een studentenpsycholoog?

Een studentenpsycholoog verdient ongeveer tussen de € 2379 (laag) en € 4374 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als studentenpsycholoog een netto salaris verdient van tussen de €2031.42 (laag) en € 3303.08 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon studentenpsycholoog

Het uurloon van een studentenpsycholoog is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.87 (laag) en € 27.34 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor een studentenpsycholoog tussen de € 12.46 (laag) en € 18.75 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een studentenpsycholoog. Dit heeft met name te maken met de cursussen die je kan volgen, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan de bak bent.

Wij hopen dat je zo antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een studentenpsycholoog?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een studentenpsycholoog, of wat voor beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en des te beter jij geschikt bent voor een baan, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe studentenpsycholoog salaris verhogen?

In sommige gevallen heb jij met voor salaris te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar je persoonlijk weinig invloed op hebt behalve uiteraard het doen van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als studentenpsycholoog een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als studentenpsycholoog?” kan je dan in principe voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer in rekening brengen hoeveel je wilt voor jouw werk. Uiteraard moet je desondanks wel zorgen dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris studentenpsycholoog staat niet vast

De bedragen die we noemen op deze pagina zijn alleen een schatting en kunnen (behoorlijk) afwijken als je feitelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een studentenpsycholoog in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij schreven op deze pagina. Voor een zelfstandige studentenpsycholoog met 40 jaar ervaring of iemand die alleen aan de bak is kan het aanzienlijk hoger uitkomen. Hoe professioneler jij bent in jou werk, hoe meer loon jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.