Hoeveel verdient een systeemarchitect? Salaris systeemarchitect bruto netto

Je krijgt als systeemarchitect salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als systeemarchitect ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen die we willen verduidelijken op deze pagina. We kijken naar het salaris van een systeemarchitect en berekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een systeemarchitect?

Een systeemarchitect verdient ongeveer tussen de € 4700 (laag) en € 7925 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als systeemarchitect een netto salaris verdient van tussen de €3264.5 (laag) en € 4763.67 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van 40 uren.

Uurloon systeemarchitect

Het uurloon van een systeemarchitect is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 29.38 (laag) en € 49.53 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een systeemarchitect tussen de € 19.77 (laag) en € 29.36 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er behoorlijk veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een systeemarchitect. Dit heeft o.a. te maken met de opleiding die jij kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waarin je aan het werk gaat.

We hopen dat je zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een systeemarchitect?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een systeemarchitect, of wat voor beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en des te beter je past voor de bezigheid, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe systeemarchitect salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb je met het loon te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij in eigen persoon praktisch geen gezag op hebt naast uiteraard het afronden van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als systeemarchitect een hoger salaris? Dan kun je ervoor kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als systeemarchitect?” kan jij dan in beginsel voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat in principe vragen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris systeemarchitect staat niet vast

De bedragen die wij noemen in dit artikel zijn slechts een inschatting en kunnen (flink) afwijken als je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een systeemarchitect in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat wij noemden in deze blog. Voor een ondernemende systeemarchitect met 40 jaar ervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger zijn. Hoe professioneler jij bent in je carrière, hoe hoger salaris jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.