Hoeveel verdient een tandarts? Salaris tandarts bruto netto

Je krijgt als tandarts salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als tandarts ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen verduidelijken op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een tandarts en rekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een tandarts?

Een tandarts verdient ongeveer tussen de € 3250 (laag) en € 5185 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als tandarts een netto salaris verdient van tussen de €2525.58 (laag) en € 3510.92 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van veertig uren.

Uurloon tandarts

Het uurloon van een tandarts is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 20.31 (laag) en € 32.41 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de tandarts tussen de € 15.18 (laag) en € 21.3 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er flink wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een tandarts. Dit heeft onder andere te maken met de cursussen die jij kan genieten, de werkgever die je kiest en de regio waar je aan de bak gaat.

We hopen dat je zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een tandarts?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een tandarts, of welk beroep dan ook, is meestal onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor een klus, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe tandarts salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb je met voor verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je persoonlijk praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het volgen van opleidingen en dat soort dingen. Wil je als tandarts een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als tandarts?” kun jij dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk in rekening brengen hoeveel je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je voortdurend klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris tandarts staat niet vast

De bedragen die we schreven op deze pagina zijn enkel een indicatie en kunnen (flink) afwijken als je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een tandarts in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we schreven op deze pagina. Voor een ondernemende tandarts met dertig jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het aanzienlijk hoger uitvallen. Hoe beter jij bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.