Hoeveel verdient een taxichauffeur? Salaris taxichauffeur bruto netto

Je ontvangt als taxichauffeur salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als taxichauffeur ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen welke wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een taxichauffeur en rekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een taxichauffeur?

Een taxichauffeur verdient gemiddeld tussen de € 1400 (laag) en € 2325 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als taxichauffeur een netto salaris verdient van tussen de €1316.17 (laag) en € 1999.25 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon taxichauffeur

Het uurloon van een taxichauffeur is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 8.75 (laag) en € 14.53 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de taxichauffeur tussen de € 8.44 (laag) en € 12.46 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er flink veel marge tussen het lage en hoge salaris van een taxichauffeur. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die jij kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en de regio waar je aan het werk bent.

Wij hopen dat je zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een taxichauffeur?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een taxichauffeur, of wat voor beroep dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor een klus, hoe hoger je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe taxichauffeur salaris verhogen?

In veel gevallen heb jij met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je in eigen persoon weinig gezag op hebt naast natuurlijk het volgen van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil je als taxichauffeur een hoger salaris? Dan kun je tot slot besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als taxichauffeur?” kun je dan in feite voor jezelf besluiten. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer vragen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je voortdurend klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris taxichauffeur staat niet vast

De bedragen die wij schreven op deze pagina zijn alleen een indicatie en kunnen (flink) afwijken wanneer je feitelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je in ieder geval een beeld te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een taxichauffeur in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste loon dat wij noemden op deze pagina. Voor een ondernemende taxichauffeur met veertig jaar ervaring of iemand die alleen aan het werk is kan het vele malen hoger zijn. Hoe beter je bent in je carrière, hoe meer salaris jij ook kan eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's