Hoeveel verdient een technisch consultant? Salaris technisch consultant bruto netto

Je krijgt als technisch consultant salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als technisch consultant ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vraagstukken die wij willen beantwoorden in dit artikel. Wij behandelen het salaris van een technisch consultant en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een technisch consultant?

Een technisch consultant verdient ongeveer tussen de € 2326 (laag) en € 5729 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als technisch consultant een netto salaris verdient van tussen de €2000.25 (laag) en € 3786.42 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uren.

Uurloon technisch consultant

Het uurloon van een technisch consultant is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.54 (laag) en € 35.81 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een technisch consultant tussen de € 12.46 (laag) en € 23.13 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er flink veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een technisch consultant. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de cursussen die je kan genieten, de werkgever die je kiest en de regio waar je aan de bak gaat.

Wij hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een technisch consultant?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een technisch consultant, of welk beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en hoe beter jij past voor de bezigheid, hoe groter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe technisch consultant salaris verhogen?

In de meeste situaties heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je in eigen persoon niet zoveel invloed op hebt naast uiteraard het doen van educatie en dat soort zaken. Wil jij als technisch consultant een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als technisch consultant?” kun jij dan in feite voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat namelijk vragen hoeveel je wilt voor je diensten. Uiteraard moet je hiermee wel zeker weten dat je op ieder moment werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris technisch consultant staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben in dit artikel zijn alleen een schatting en kunnen (sterk) afwijken zodra je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je in ieder geval een indruk te geven van wat mogelijk is wat betreft het loon.

Het salaris van een technisch consultant in opleiding kan bijvoorbeeld aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij schreven in deze blog. Voor een zelfstandige technisch consultant met veertig jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het vele malen hoger zijn. Hoe kundiger jij bent in jou werk, hoe hoger loon jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.