Hoeveel verdient een technisch fotograaf? Salaris technisch fotograaf bruto netto

Je ontvangt als technisch fotograaf salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als technisch fotograaf ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen die wij willen beantwoorden op deze pagina. We behandelen het salaris van een technisch fotograaf en rekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een technisch fotograaf?

Een technisch fotograaf verdient gemiddeld tussen de € 1600 (laag) en € 2100 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als technisch fotograaf een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 1865.17 (hoog) per maand uitgegaan van een werkweek van veertig uur.

Uurloon technisch fotograaf

Het uurloon van een technisch fotograaf is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 13.13 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor de technisch fotograaf tussen de € 9.36 (laag) en € 0,00 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig veel verschil tussen het lage en hoge salaris van een technisch fotograaf. Dit heeft o.a. te maken met de cursussen die jij kunt volgen, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan de bak bent.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een technisch fotograaf?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een technisch fotograaf, of wat voor beroep dan ook, is vaak te onderhandelen en des te beter je past voor een bezigheid, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe technisch fotograaf salaris verhogen?

In sommige gevallen heb je met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je zelf niet zoveel gezag op hebt behalve natuurlijk het volgen van onderwijs en dat soort dingen. Wil jij als technisch fotograaf een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als technisch fotograaf?” kan je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan de slag gaat zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zeker weten dat je op ieder moment werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris technisch fotograaf staat niet vast

De bedragen die wij noemden in dit artikel zijn enkel een schatting en kunnen (sterk) afwijken wanneer je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt qua het salaris.

Het salaris van een technisch fotograaf in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat wij schreven op deze pagina. Voor een ondernemende technisch fotograaf met 30 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe professioneler je bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kan uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's