Hoeveel verdient een tuinarchitect? Salaris tuinarchitect bruto netto

Je verkrijgt als tuinarchitect salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als tuinarchitect ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die wij willen beantwoorden op deze pagina. We bestuderen het salaris van een tuinarchitect en berekenen dat voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een tuinarchitect?

Een tuinarchitect verdient plusminus tussen de € 1500 (laag) en € 2500 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als tuinarchitect een netto salaris verdient van tussen de €1407.92 (laag) en € 2103.33 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon tuinarchitect

Het uurloon van een tuinarchitect is, uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.38 (laag) en € 15.63 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de tuinarchitect tussen de € 8.44 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een tuinarchitect. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de opleidingen die je kan genieten, de werkgever die je kiest en het gebied waar je aan het werk gaat.

We hopen dat je hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een tuinarchitect?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een tuinarchitect, of wat voor beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en des te beter je past voor de baan, hoe groter je deze gesprekken kunt inzetten.

Hoe tuinarchitect salaris verhogen?

In sommige situaties heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar je eigenhandig weinig invloed op hebt behalve natuurlijk het volgen van opleidingen en dat soort dingen. Wil jij als tuinarchitect een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als tuinarchitect?” kan je dan in principe voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf werkt in principe in rekening brengen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris tuinarchitect staat niet vast

De bedragen die we noemden op deze pagina zijn slechts een indicatie en kunnen (sterk) verschillen wanneer je werkelijk aan aan het onderhandelen bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een tuinarchitect in opleiding kan toch aanzienlijk lager zijn dan het laagste bedrag dat wij noemden in deze blog. Voor een zelfstandige tuinarchitect met veertig jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het vele malen hoger uitkomen. Hoe kundiger je bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kunt eisen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.