Hoeveel verdient een vertaler? Salaris vertaler bruto netto

Je ontvangt als vertaler salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als vertaler ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vragen die wij willen verduidelijken in dit artikel. We kijken naar het salaris van een vertaler en rekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een vertaler?

Een vertaler verdient ongeveer tussen de € 1700 (laag) en € 3000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als vertaler een netto salaris verdient van tussen de €1591.5 (laag) en € 2399.33 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uren.

Uurloon vertaler

Het uurloon van een vertaler is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10.63 (laag) en € 18.75 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor de vertaler tussen de € 10.08 (laag) en € 14.68 (hoog). 

Zoals je ziet zit er behoorlijk wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een vertaler. Dit heeft met name te maken met de cursussen die jij kan volgen, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan de bak bent.

Wij hopen dat jij hiermee antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een vertaler?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een vertaler, of welk beroep dan ook, is meestal onderhandelbaar en des te beter je geschikt bent voor een baan, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe vertaler salaris verhogen?

In praktisch alle gevallen heb jij met wat betreft salaris te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij eigenhandig praktisch geen gezag op hebt naast natuurlijk het volgen van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als vertaler een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als vertaler?” kan je dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kunt als je voor jezelf werkt in principe vragen wat je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris vertaler staat niet vast

De bedragen die wij noemden op deze pagina zijn enkel een schatting en kunnen (behoorlijk) verschillen wanneer je feitelijk aan het zoeken naar een baan bent. We hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is qua het loon.

Het salaris van een vertaler in opleiding kan overigens behoorlijk lager uitvallen dan het laagste salaris dat we noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige vertaler met dertig jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het veel hoger zijn. Hoe kundiger jij bent in je carrière, hoe meer loon jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's