Hoeveel verdient een vrachtwagenchauffeur? Salaris vrachtwagenchauffeur bruto netto

Je krijgt als vrachtwagenchauffeur salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als vrachtwagenchauffeur ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen welke we willen verduidelijken in dit artikel. Wij kijken naar het salaris van een vrachtwagenchauffeur en rekenen dat voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een vrachtwagenchauffeur?

Een vrachtwagenchauffeur verdient bij benadering tussen de € 1600 (laag) en € 2500 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als vrachtwagenchauffeur een netto salaris verdient van tussen de €1499.67 (laag) en € 2103.33 (hoog) per maand uitgaande van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Uurloon vrachtwagenchauffeur

Het uurloon van een vrachtwagenchauffeur is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 10 (laag) en € 15.63 (hoog) bruto. Dit komt uit op een netto uurloon voor een vrachtwagenchauffeur tussen de € 9.36 (laag) en € 13.05 (hoog). 

Zoals je ziet zit er aardig wat verschil tussen het lage en hoge salaris van een vrachtwagenchauffeur. Dit heeft o.a. te maken met de opleidingen die jij kunt genieten, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan de bak gaat.

Wij hopen dat je zo antwoord gekregen hebt op de vraag: “Wat verdient een vrachtwagenchauffeur?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een vrachtwagenchauffeur, of wat voor beroep dan ook, is altijd onderhandelbaar en hoe beter jij past voor een bezigheid, hoe hoger je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe vrachtwagenchauffeur salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb jij met het verdiensten te maken met een CAO. Je wordt ingedeeld in schalen waar jij in eigen persoon weinig gezag op hebt naast uiteraard het doen van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als vrachtwagenchauffeur een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als vrachtwagenchauffeur?” kan jij dan in feite voor jezelf besluiten. Je kunt als je voor jezelf aan het werk gaat namelijk in rekening brengen hoeveel je wilt voor je werk. Uiteraard moet je desondanks wel zeker weten dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier goed mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris vrachtwagenchauffeur staat niet vast

De bedragen die wij noemen op deze pagina zijn enkel een inschatting en kunnen (flink) afwijken wanneer je feitelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het salaris.

Het salaris van een vrachtwagenchauffeur in opleiding kan toch aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we noemden op deze pagina. Voor een zelfstandige vrachtwagenchauffeur met 30 jaar ervaring of iemand die zelfstandig aan aan de slag is kan het veel hoger uitvallen. Hoe kundiger jij bent in jou carrière, hoe hoger salaris jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.