Hoeveel verdient een waterbouwkundig ingenieur? Salaris waterbouwkundig ingenieur bruto netto

Je beurt als waterbouwkundig ingenieur salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als waterbouwkundig ingenieur ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen welke we willen beantwoorden op deze pagina. Wij bestuderen het salaris van een waterbouwkundig ingenieur en rekenen dat voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een waterbouwkundig ingenieur?

Een waterbouwkundig ingenieur verdient ongeveer tussen de € 2500 (laag) en € 4000 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als waterbouwkundig ingenieur een netto salaris verdient van tussen de €2103.33 (laag) en € 2908.92 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uur.

Uurloon waterbouwkundig ingenieur

Het uurloon van een waterbouwkundig ingenieur is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 15.63 (laag) en € 25 (hoog) bruto. Dat komt uit op een netto uurloon voor een waterbouwkundig ingenieur tussen de € 13.05 (laag) en € 17.73 (hoog). 

Zoals je wel doorhebt zit er aardig veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een waterbouwkundig ingenieur. Dit heeft met name te maken met de opleidingen die jij kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan het werk bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een waterbouwkundig ingenieur?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een waterbouwkundig ingenieur, of wat voor werk dan ook, is regelmatig onderhandelbaar en des te beter je geschikt bent voor een klus, hoe groter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe waterbouwkundig ingenieur salaris verhogen?

In sommige situaties heb jij met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij zelf niet zoveel gezag op hebt behalve uiteraard het afronden van opleidingen en dat soort aangelegenheden. Wil jij als waterbouwkundig ingenieur een hoger salaris? Dan kun je ervoor besluiten om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als waterbouwkundig ingenieur?” kun je dan in feite voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat namelijk in rekening brengen hoeveel je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je altijd klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je hier goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris waterbouwkundig ingenieur staat niet vast

De bedragen die we noemen in dit artikel zijn alleen een inschatting en kunnen (behoorlijk) afwijken zodra je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het salaris.

Het salaris van een waterbouwkundig ingenieur in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we schreven in deze blog. Voor een zelfstandige waterbouwkundig ingenieur met 40 jaar werkervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het veel hoger uitvallen. Hoe kundiger je bent in je carrière, hoe hoger salaris jij ook kan afdwingen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.