Hoeveel verdient een webdesigner? Salaris webdesigner bruto netto

Je ontvangt als webdesigner salaris, dat is vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als webdesigner ongeveer bruto en netto? Dat zijn vragen welke wij willen verduidelijken op deze pagina. Wij kijken naar het salaris van een webdesigner en rekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een webdesigner?

Een webdesigner verdient plusminus tussen de € 1800 (laag) en € 5000 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als webdesigner een netto salaris verdient van tussen de €1680.08 (laag) en € 3416.5 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van veertig uur.

Uurloon webdesigner

Het uurloon van een webdesigner is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 11.25 (laag) en € 31.25 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de webdesigner tussen de € 10.08 (laag) en € 20.79 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er flink veel marge tussen het lage en hoge salaris van een webdesigner. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de cursussen die jij kan genieten, de werkgever die je kiest en de regio waarin je aan het werk bent.

We hopen dat je zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een webdesigner?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een webdesigner, of wat voor werk dan ook, is meestal onderhandelbaar en des te beter jij geschikt bent voor de bezigheid, hoe groter je de onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe webdesigner salaris verhogen?

In sommige gevallen heb je met wat betreft verdiensten te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je in eigen persoon weinig gezag op hebt naast natuurlijk het afronden van opleidingen en dat soort dingen. Wil jij als webdesigner een hoger salaris? Dan kun je daarnaast besluiten om voor jezelf aan de slag te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als webdesigner?” kan je dan in beginsel voor jezelf invullen. Je kan als je voor jezelf werkt zo ongeveer in rekening brengen wat je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je op ieder moment werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de onderstaande tool je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris webdesigner staat niet vast

De bedragen die wij genoemd hebben op deze pagina zijn alleen een indicatie en kunnen (behoorlijk) verschillen als je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat mogelijk is qua het salaris.

Het salaris van een webdesigner in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we noemden in dit artikel. Voor een ondernemende webdesigner met 40 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan de bak is kan het veel hoger zijn. Hoe professioneler jij bent in je werk, hoe hoger salaris jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.