Hoeveel verdient een webdeveloper? Salaris webdeveloper bruto netto

Je verkrijgt als webdeveloper salaris, dat is logisch. Maar hoeveel verdien je als webdeveloper ongeveer bruto en netto? Dit zijn de vraagstukken die we willen beantwoorden in dit artikel. We kijken naar het salaris van een webdeveloper en berekenen dit voor je om naar het uurtarief. 

Hoeveel verdient een webdeveloper?

Een webdeveloper verdient ongeveer tussen de € 2300 (laag) en € 4200 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als webdeveloper een netto salaris verdient van tussen de €1983.33 (laag) en € 3009.67 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van veertig uur.

Uurloon webdeveloper

Het uurloon van een webdeveloper is, gerekend met bovenstaande voorbeeld, tussen de € 14.38 (laag) en € 26.25 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor een webdeveloper tussen de € 11.86 (laag) en € 18.24 (hoog). 

Zoals je wel begrijpt zit er flink veel discrepantie tussen het lage en hoge salaris van een webdeveloper. Dit heeft niet op de laatste plaats te maken met de studies die je kunt genieten, het bedrijf dat je kiest en de landstreek waar je aan de bak bent.

We hopen dat jij zo antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een webdeveloper?”. Kun je daar een goede boterham van halen?? Het loon van een webdeveloper, of wat voor beroep dan ook, is regelmatig te onderhandelen en des te beter je geschikt bent voor de baan, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe webdeveloper salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb je met wat betreft loon te maken met een CAO. Je hoort in schalen waar jij eigenhandig praktisch geen gezag op hebt behalve natuurlijk het afronden van onderwijs en dat soort aangelegenheden. Wil je als webdeveloper een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als webdeveloper?” kan jij dan in principe voor jezelf beantwoorden. Je kan als je voor jezelf aan het werk gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor je werk. Natuurlijk moet je hiermee wel zeker weten dat je voortdurend werk hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je hier perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris webdeveloper staat niet vast

De bedragen die we genoemd hebben in dit artikel zijn enkel een inschatting en kunnen (behoorlijk) afwijken zodra je daadwerkelijk aan het solliciteren bent. We hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat mogelijk is wat betreft het salaris.

Het salaris van een webdeveloper in opleiding kan toch behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat wij schreven in dit artikel. Voor een ondernemende webdeveloper met 40 jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het veel hoger zijn. Hoe professioneler je bent in jou carrière, hoe hoger loon jij ook kunt uit onderhandelen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's