Hoeveel verdient een wetgevingsjurist? Salaris wetgevingsjurist bruto netto

Je krijgt als wetgevingsjurist salaris, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Maar hoeveel verdien je als wetgevingsjurist ongeveer bruto en netto? Dit zijn vragen die we willen beantwoorden in dit artikel. We bestuderen het salaris van een wetgevingsjurist en berekenen dit voor je terug naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een wetgevingsjurist?

Een wetgevingsjurist verdient bij benadering tussen de € 3300 (laag) en € 5600 (hoog) aan salaris (bruto). In de praktijk betekent dit dat je als wetgevingsjurist een netto salaris verdient van tussen de €2551.25 (laag) en € 3722.75 (hoog) per maand uitgaande van een werkweek van veertig uren.

Uurloon wetgevingsjurist

Het uurloon van een wetgevingsjurist is, gerekend met het bovenstaande voorbeeld, tussen de € 20.63 (laag) en € 35 (hoog) bruto. Dat komt neer op een netto uurloon voor de wetgevingsjurist tussen de € 15.69 (laag) en € 22.68 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er behoorlijk veel marge tussen het lage en hoge salaris van een wetgevingsjurist. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de studies die je kunt volgen, het bedrijf dat je kiest en het gebied waarin je aan het werk bent.

Wij hopen dat je hiermee antwoord gevonden hebt op de vraag: “Wat verdient een wetgevingsjurist?”. Wat zeg je ervan?? Het loon van een wetgevingsjurist, of wat voor werk dan ook, is altijd onderhandelbaar en des te beter je past voor een klus, hoe beter je deze onderhandelingen kunt inzetten.

Hoe wetgevingsjurist salaris verhogen?

In de meeste gevallen heb je met het loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar je eigenhandig niet zoveel gezag op hebt behalve natuurlijk het afronden van onderwijs en dat soort dingen. Wil je als wetgevingsjurist een hoger salaris? Dan kun je daarnaast kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als wetgevingsjurist?” kan jij dan in feite voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat in principe in rekening brengen wat je wilt voor je diensten. Natuurlijk moet je hiermee wel zorgen dat je voortdurend werk hebt. Wil je voor jezelf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar perfect mee ondersteunen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris wetgevingsjurist staat niet vast

De bedragen die we noemden in dit artikel zijn enkel een schatting en kunnen (behoorlijk) afwijken als je daadwerkelijk aan aan het onderhandelen bent. Wij hopen je wel een beetje een beeld te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een wetgevingsjurist in opleiding kan overigens aanzienlijk lager uitvallen dan het laagste loon dat we noemden in deze blog. Voor een zelfstandige wetgevingsjurist met 30 jaar werkervaring of iemand die alleen aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe beter je bent in jou werk, hoe meer loon jij ook kunt vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!