Hoeveel verdient een wethouder? Salaris wethouder bruto netto

Je beurt als wethouder salaris, dat mag duidelijk zijn. Maar hoeveel verdien je als wethouder ongeveer bruto en netto? Dat zijn de vragen welke wij willen beantwoorden op deze pagina. We bestuderen het salaris van een wethouder en berekenen dit voor je om naar het uurloon. 

Hoeveel verdient een wethouder?

Een wethouder verdient bij benadering tussen de € 1561 (laag) en € 9098 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als wethouder een netto salaris verdient van tussen de €1464.08 (laag) en € 5302.56 (hoog) per maand gerekend met gemiddelde uren van een werkweek van 40 uur.

Uurloon wethouder

Het uurloon van een wethouder is, uitgaande van bovenstaande voorbeeld, tussen de € 9.76 (laag) en € 56.86 (hoog) bruto. Dit komt neer op een netto uurloon voor de wethouder tussen de € 9.36 (laag) en € 32.85 (hoog). 

Zoals je hebt kunnen zien zit er flink veel marge tussen het lage en hoge salaris van een wethouder. Dit heeft o.a. te maken met de cursussen die jij kunt volgen, de werkgever die je kiest en de landstreek waarin je aan het werk bent.

We hopen dat jij hiermee antwoord hebt op de vraag: “Wat verdient een wethouder?”. Wat denk je ervan?? Het loon van een wethouder, of welk beroep dan ook, is meestal te onderhandelen en des te beter jij past voor een klus, hoe beter je de gesprekken kunt inzetten.

Hoe wethouder salaris verhogen?

In veel gevallen heb je met wat betreft loon te maken met een CAO. Je valt in schalen waar jij zelf niet zoveel gezag op hebt behalve uiteraard het volgen van onderwijs en dat soort zaken. Wil jij als wethouder een hoger salaris? Dan kun je bovendien kiezen om voor jezelf aan het werk te gaan. 

De vraag: “Hoeveel verdien je als wethouder?” kun je dan in feite voor jezelf invullen. Je kunt als je voor jezelf aan de slag gaat in principe vragen hoeveel je wilt voor jouw werk. Natuurlijk moet je desondanks wel zorgen dat je op ieder moment klanten hebt. Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan kan de tool hieronder je daar goed mee helpen.

eboekhouden

Boekhouden hoort ook bij ondernemen. Maak gratis gebruik van e-Boekhouden.nl zodat jouw administratie in orde komt

Salaris wethouder staat niet vast

De bedragen die we noemden op deze pagina zijn slechts een inschatting en kunnen (flink) afwijken als je werkelijk aan het zoeken naar een baan bent. Wij hopen je wel een beetje een indruk te geven van wat binnen de mogelijkheden valt wat betreft het loon.

Het salaris van een wethouder in opleiding kan bijvoorbeeld behoorlijk lager uitvallen dan het laagste bedrag dat we noemden in dit artikel. Voor een zelfstandige wethouder met dertig jaar ervaring of iemand die voor zichzelf aan aan de slag is kan het veel hoger uitkomen. Hoe kundiger jij bent in je carrière, hoe hoger loon jij ook kan vragen. 

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Top boekhoudprogramma's