Home » Economisch nieuws » The Information: Sam Altman niet terug als directeur van OpenAI

The Information: Sam Altman niet terug als directeur van OpenAI

Leestijd: < 1 minuut

Sam Altman, voorheen de topman van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, zal niet terugkeren in zijn rol als directeur. Dit nieuws komt van de website The Information, waarbij het lijkt dat pogingen van OpenAI’s leidinggevenden om hem terug te halen niet succesvol zijn geweest.

Interim-Leiderschap

De functie van interim-directeur zal tijdelijk worden vervuld door Emmett Shear, medeoprichter van de videostreamingsite Twitch. Deze informatie werd bevestigd door Ilya Sutskever, medeoprichter en bestuurslid van OpenAI.

Achtergrond van het Ontslag

Altman werd afgelopen vrijdag onverwacht ontslagen, naar aanleiding van verloren vertrouwen van het bestuur in zijn leiderschap. Volgens een verklaring was er sprake van gebrekkige openhartigheid in zijn communicatie. Na zijn ontslag was Mira Murati, die de rol van technologiedirecteur bekleedt en tijdelijk als bestuursvoorzitter fungeert, betrokken bij pogingen om Altman te herintroduceren bij OpenAI.

Reactie van Investeerders en Medewerkers

Het ontslag en de daaropvolgende ontwikkelingen hebben geleid tot beroering, zowel onder grote investeerders zoals Microsoft als binnen OpenAI zelf. Microsoft-CEO Satya Nadella zou zelfs openlijk zijn steun voor Altman hebben uitgesproken. Greg Brockman, medeoprichter van OpenAI, zou uit protest zijn functie hebben neergelegd, en er bestaat een mogelijkheid dat meer medewerkers zullen volgen.

Focus op Kunstmatige Intelligentie

Deze gebeurtenissen vinden plaats tegen de achtergrond van OpenAI’s prominente rol in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf, opgericht in 2015 door onder anderen Altman en Elon Musk, heeft met de lancering van ChatGPT ongeveer een jaar geleden aanzienlijke aandacht gekregen.

Discussies over de veiligheid van AI, de snelheid van technologische ontwikkeling en de commerciële richting van OpenAI lijken centraal te staan in de recente ontwikkelingen.

Meest recente update: november 20, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie