Home » Economisch nieuws » Schiphol-baas vol vertrouwen voor meivakantie na succesvol Pasen

Schiphol-baas vol vertrouwen voor meivakantie na succesvol Pasen

Leestijd: < 1 minuut

Schiphol zal in de meivakantie gemiddeld 66.000 reizigers per dag vervoeren, een toename van 14 procent ten opzichte van vorig jaar toen de vakantie voor een chaos op de luchthaven zorgde. Maar Schiphol-directeur Ruud Sondag is vol vertrouwen dat het dit jaar wel goed verloopt, onder meer door het aannemen van honderden nieuwe beveiligers. “De afgelopen paasdagen zijn op Schiphol helemaal goed verlopen”, aldus Sondag die het paasweekeinde een “soort generale repetitie” noemt.

Toch zullen er op drukke dagen nog altijd rijen staan bij de beveiliging, geeft Sondag aan. Zo komen er op zaterdag 22 april en zondag 23 april, de start van de vakantie, ruim 70.000 reizigers per dag. De Schiphol-topman vraagt vakantiegangers op tijd te komen, maar niet te vroeg voor hun vlucht. Ook helpt het bijvoorbeeld om al online ingecheckt te zijn bij aankomst op de luchthaven.

De problemen tijdens de vorige meivakantie op Schiphol leidden een periode van beperkingen in. Vanaf juli mochten er maandenlang slechts een beperkt aantal reizigers vertrekken vanaf het vliegveld. Die beperkingen werden in eerste instantie afgeschaft, maar inmiddels gelden er toch nog enige limieten. Tot half mei is het aantal vertrekkende reizigers in de ochtend nog beperkt. Dat is de drukste tijd van de dag door de vele vakantievluchten die dan gepland staan. In totaal zou het gaan om gemiddeld 5000 stoelen per dag minder.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie