Home » Economisch nieuws » Scooter- en e-bikeverhuurder GreenMo maakt doorstart

Scooter- en e-bikeverhuurder GreenMo maakt doorstart

Leestijd: < 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – De verhuurder van elektrische scooters en e-bikes GreenMo, die vorig jaar failliet werd verklaard, maakt een doorstart. Een groot deel van de werknemers behoudt daarbij zijn baan. Dat hebben de curatoren Marc Udink en Bas Ebels bekendgemaakt.

De activiteiten van GreenMo, E-bike to Go en Helmstadt, zullen worden voortgezet door een consortium bestaande uit een aantal voormalige investeerders en leden van het management. De activiteiten van verhuurbedrijf GO Sharing, dat groene deelscooters verhuurt en voorheen onderdeel was van GreenMo, vallen hier volgens de curatoren buiten.

De komende tijd zal GreenMo zich weer richten op de kernactiviteiten, namelijk de dienstverlening rond de verhuur, service en onderhoud van elektrische fietsen en scooters voor de zakelijke markt. Volgens de curatoren lijkt hiermee de continuïteit van de dienstverlening in zeer korte tijd te zijn gewaarborgd.

GreenMo werd in 2013 opgericht en is vooral bekend van elektrische fietsen voor Thuisbezorgd-koeriers. Naar eigen zeggen is het bedrijf marktleider in de verhuur van elektrische voertuigen, onder meer aan Domino’s Pizza en de politie. In mei 2021 nam de onderneming nog het onderhoudsbedrijf Helmstadt over. Dat is een specialist in het leveren en onderhouden van elektrische voertuigen voor onder meer Defensie en de gemeente Amsterdam.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie