Home » Economisch nieuws » SER-voorzitter Putters: mensen moeten meer uren werken

SER-voorzitter Putters: mensen moeten meer uren werken

Leestijd: < 1 minuut

Om de arbeidsmarkt weer in beweging te krijgen, moet het aantrekkelijker worden gemaakt voor mensen om meer uren te draaien, zegt Kim Putters, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, in tv-programma WNL Op Zondag.

“Er zijn mensen die in deeltijd werken en best meer uren willen werken, maar dat loont te weinig”, aldus Putters. Zeker voor mensen met middeninkomens in ons land – daar zitten ook veel deeltijdwerkers tussen – is dit niet aantrekkelijk, bijvoorbeeld omdat ze dan een toeslag kwijtraken.

De voorzitter stelt dat als mensen publieke voorzieningen belangrijk vinden, zoals kwalitatief goede zorg en onderwijs, “we daar met z’n allen wat voor over moeten hebben”. Putters wijst daarbij op de vergrijzende bevolking. “Dat betekent dat we wat meer moeten gaan werken in de toekomst. Als we de welvaart in ons land op peil willen houden dan moeten we ook met z’n allen de schouders eronder zetten”, vervolgt hij.

Slimmer organiseren

Putters vindt ook dat het eenvoudiger zou moeten worden voor ouderen om zich te laten om- of bijscholen. Daardoor zijn ze langer inzetbaar en kunnen ze makkelijker een overstap maken naar een andere baan.

Daarnaast moet volgens hem de administratieve lastendruk aangepakt worden. Dat kan door het werk “slimmer te organiseren” en daarmee de werkdruk beheersbaar te maken. “Maar we zeggen tegelijkertijd ook: de krapte op de arbeidsmarkt wordt daarmee niet opgelost.”

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie