Home » Economisch nieuws » Sky: Brits steunpakket van 500 miljoen pond voor Tata Steel

Sky: Brits steunpakket van 500 miljoen pond voor Tata Steel

Leestijd: < 1 minuut

De Britse regering is dicht bij een overeenkomst over een steunpakket van 500 miljoen pond, omgerekend 584 miljoen euro, voor Tata Steel dat eigenaar is van de grootste staalfabriek van het Verenigd Koninkrijk. Dat meldde nieuwszender Sky op basis van bronnen. Tata Steel heeft al langer gezegd dat overheidssteun nodig is om het hoogovencomplex open te houden.

Het geld moet Tata Steel helpen om zijn fabriek in Port Talbot in Wales te vergroenen en het bestaan voor de lange termijn te verzekeren. In die fabriek werken ongeveer 4000 mensen.

Tata Steel zou zelf over een periode van meerdere jaren 700 miljoen pond aan investeringen willen vrijmaken om de uitstoot bij Port Talbot te verlagen en productieprocessen duurzamer te maken. Mogelijk dat er op termijn wel veel banen zullen verdwijnen bij de fabriek omdat door de overgang naar schonere productieprocessen minder personeel nodig is.

De Britse staalfabriek viel voorheen onder dezelfde Europese divisie als Tata Steel Nederland, maar inmiddels is het Nederlandse deel met de staalfabriek in IJmuiden een opzichzelfstaand dochterbedrijf binnen het Indiase concern.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie