SnelStart review, eerlijke analyse van SnelStart boekhouding

Leestijd: 4 minuten

In onze SnelStart review duiken we voor jou in alle functionaliteiten van het boekhoudprogramma. We gaan in op de SnelStart pakketten, de kosten en vertellen je meer over de klantenservice.

Na het lezen van dit artikel weet je precies of SnelStart iets voor jou is. Daarnaast geven we je een aantal goede alternatieven die misschien beter bij de benodigdheden van jouw bedrijf passen. Ga jij straks SnelStart boekhouden?

SnelStart

Wil je als mkb’er of zzp’er makkelijk kunnen boekhouden? Veilig en snel online boekhouden doe je met n van de pakketten van SnelStart. Ruim 80.000 ondernemers gingen je al voor. Probeer SnelStart 30 dagen gratis!

Van wie is het SnelStart boekhoudprogramma?

Het SnelStart boekhoudprogramma wordt uitgegeven door SnelStart Software BV. Het bedrijf is gevestigd in Alkmaar en bestaat al ruim 40 jaar. Dit is opvallend voor een boekhoudprogramma omdat het internet toen nog nauwelijks bestond laat staan gebruikt voor de administratie.

Inmiddels helpt het bedrijf naar eigen zeggen ruim 100.000 bedrijven met het doen van de administratie. Met de SnelStart software wil het bedrijf zich vooral inzetten voor de ondernemer. Het jou de administratie zo makkelijk mogelijk maken.

Dit is o.a. de reden dat de SnelStart klantenservice een belangrijk onderdeel is van het bedrijf. 

SnelStart klantenservice

Zoals je hebt kunnen lezen is een van de belangrijkste afdelingen van het bedrijf de SnelStart klantenservice. Dit staat zoals dat zo cliché heet hoog in het vaandel. Als we voor je kijken op de website is hier overigens niets aan overdreven.

Op de website staat vol met artikelen over hoe de SnelStart software werkt, hoe je je boekhouding kunt automatiseren met koppelingen en dat soort dingen. Mocht je daar niet genoeg aan hebben dan is de klantenservice goed bereikbaar.

Maandag t/m donderdag: 09:00 – 18:00 uur
Vrijdag: 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag & feestdagen: Gesloten

Het bedrijf is zowel via verschillende mailadressen als via een klantenservice telefoonnummer bereikbaar: 

Telefoonnummer: +31 (0222) 36 30 60

klantenservice@snelstart.nl
verkoop@snelstart.nl
administratie@snelstart.nl
receptie@snelstart.nl
accountant@snelstart.nl

SnelStart pakketten

De SnelStart software bestaat uit verschillende onderdelen. Zo kun je het gebruiken voor factureren, factureren en boekhouden, boekhouder of accountant en met uitbreidingen voor kassa of partners. Hieronder vallen de volgende functies:

InStapInKaartInBalansInZicht
USPFacturen maken & versturenMakkelijk online boekhoudenBoekhoudpakket incl. debiteurenbeheerCompleet pakket incl. orderbeheer
Prijs per maand€ 11,00€ 16,50€ 30,00€ 40,00
Gratis proberenProbeerProbeerProbeerProbeer

SnelStart InStap

De SnelStart InStap is het programma dat je het beste kunt gebruiken als startende ondernemer die nog maar enkele facturen hoeft te versturen. Er zitten verder geen boekhoudkundige functionaliteiten bij, maar je kunt wel facturen versturen met BTW buiten EU en dat soort dingen.

 • Onbeperkt factureren en offertes maken
 • Factureren in je huisstijl
 • Facturen sturen met link naar iDEAL
 • Btw verlegd factureren

SnelStart InKaart

SnelStart InKaart heeft de noodzakelijke functionaliteiten voor de boekhouding wel in het pakket zitten. Je kunt dit pakket dus ook goed gebruiken voor het bijhouden van je administratie en het doen van btw- en inkomstenbelasting aangifte. 

 • Btw en ICP aangifte doen
 • Inkoopboekingen maken
 • Incasso- en betaalopdrachten
 • Betalingsherinneringen sturen
 • + alles van InStap

SnelStart InBalans

Zodra je boekhouding écht ingewikkeld begint te worden en je uitgebreide functionaliteiten nodig hebt, is SnelStart InBalans de volgende stap in de SnelStart software ladder. Je beschikt hiermee over alle basis functionaliteiten, maar kunt daarnaast gebruikmaken van de extra’s zoals het versturen van facturen op een abonnementsdienst en het maken van prijsafspraken per klant.

 • Marge artikelen factureren
 • Abonnementsfacturen maken en versturen
 • Prijsafspraken maken per klant of project
 • Werken met herinneringen
 • Uitgebreide rapportage
 • + alles van InKaart

SnelStart InZicht

Het meest uitgebreide boekhoudprogramma van SnelStart zonder dat het op maatwerk aankomt, is SnelStart InZicht. Dit is het totaalpakket waarmee ieder groot bedrijf alles kan doen rondom de boekhouding. Extra functies zijn bijvoorbeeld het maken van pakbonnen, orderbeheer en het maken van kostenplaatsen.

 • Pakbonnen, bevestigingen en werkbonnen maken
 • Orderbeheer om verzamelfacturen te maken
 • Werken met kostenplaats
 • Verdelen van kosten met transitorische boeken
 • Meerdere periodes met elkaar vergelijken
 • + alles van InBalans

SnelStart review, welk pakket past het beste bij jou?

Zelf doen we inmiddels al een aantal jaar mee in het ondernemersleven en we hebben ook al de nodige boekhoudprogramma’s geprobeerd en onder de loep genomen. Met deze kennis op zak probeer ik je een objectieve SnelStart review te geven die je kunt gebruiken om je administratie op een goede manier op te pakken. 

Of SnelStart boekhouding iets voor je is hangt af van de grootte van je bedrijf en de benodigdheden voor je boekhouding. Mijn mening verschilt in het geval van SnelStart namelijk per pakket en jouw status als ondernemer.

Beginnende/kleine ondernemer of zzp’er met simpele tot medium boekhouding

Als we het eerste pakket bekijken bijvoorbeeld dan betaal je hier € 11 per maand voor factureren. Er zijn alleen maar weinig bedrijven die enkel hoeven te factureren. Deze facturen moeten ook verwerkt worden in de boekhouding, je moet de BTW aangifte doen en dat soort dingen.

Enkel wanneer je gebruikmaakt van de kleine ondernemersregeling zou dit pakket iets voor je kunnen zijn. Dat is het enige geval waarbij je geen BTW aangifte bij hoeft te houden.

Als we kijken naar InKaart dan heeft dit pakket de meest belangrijke functionaliteiten voor de zzp en kleine ondernemer. Voor dit pakket betaal je € 16,50 per maand en hiermee kun je wel je Btw aangiftes en dat soort zaken doen.

Als ik dan toch een oordeel moet vellen dan zou ik je, als je bedrijf aan deze eigenschappen voldoet, toch e-Boekhouden aanbevelen. Voor dezelfde functionaliteiten betaal je € 9,95 per maand. Bovendien kun je de eerste 18 maanden gratis de software uitproberen. Onze review over e-boekhouden lees je hier.

Ingewikkelde boekhouding voor medium tot grote bedrijven

Met SnelStart boekhouden is naar mijn idee vooral interessant bij een gevorderde boekhouding. Voor € 30 of € 40 per maand beschik je over alle noodzakelijke functies om een ingewikkelde boekhouding met veel toeters en bellen bij te houden. 

Deze functies zoals het maken van werkbonnen en pakbonnen en orderbeheer vind je niet terug in alle (eenvoudige) software op de markt. Voor twee tientjes meer dan de kleine pakketten per maand beschik je over deze functies.

Om zeker te weten of de software bij je past, kun je de SnelStart software via onderstaande knop 30 dagen gratis proberen. Hopelijk heb je na het lezen van onze SnelStart review een beter beeld van de software en of het bij je past! Lees hier meer over boekhouding apps.


Top 5 boekhoudprogramma's

 • e-Boekhouden.nl - Voor starters / ZZP & 15 maanden gratis (best getest)
 • Ficsus.nl - Boekhoudpakkeet voor ZZP’ers
 • MoneyMonk - Boekhouden voor Freelancers & zzp-dienstverleners
 • AFAS SB+ - Slim boekhouden & complete oplossing
 • Visma - Makkelijk onlinen boekhouden voor ZZP’ers

.
Kaj & Chris Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Op hoebeginik.nl schrijven we over onze ervaringen met het ondernemen, online marketing (webshops, affiliate marketing & consultancy) en investeren. Kaj de organische kant (SEO) en Chris doet de advertentiekant (SEA). Kunnen wij je helpen? Dan lees je hier meer over SEA uitbesteden en hier meer over SEO uitbesteden. We komen graag met je in contact!

Plaats een reactie

Boekhouden als een PRO 🚀Bespaar tijd & geld en maak het jezelf gemakkelijk!

Boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Probeer een gratis boekhoudprogramma en bespaar jezelf veel tijd.