Home » Economisch nieuws » FNV: ook staking bij verffabriek PPG in Uithoorn

FNV: ook staking bij verffabriek PPG in Uithoorn

Leestijd: < 1 minuut

Personeel van verffabrikant PPG in Uithoorn legt vanaf woensdagochtend om 06.00 uur het werk neer voor minstens drie dagen. Dat meldt vakbond FNV. Daarmee breiden de stakingen bij het bedrijf verder uit, want er wordt ook gestaakt bij PPG in Tiel. Daar begon dinsdag een vierdaagse staking.

Er waren eerder ook al acties bij PPG in Tiel, Uithoorn, net als in Amsterdam, Den Bosch en Hoogeveen. FNV eist een loonsverhoging van 14,3 procent voor de in totaal 1100 medewerkers in Nederland van PPG, dat verfmerken als Histor en Sigma heeft.

Ook wil de bond dat de lonen meestijgen met de prijzen in de winkels, de zogeheten automatische prijscompensatie. Volgens FNV behelst het huidige bod van de verfproducent een salarisverhoging van 7 procent. “Dat is veel te weinig. Daar kunnen mensen hun boodschappen en rekeningen niet van betalen”, aldus FNV-bestuurder Erik de Vries.

Uitnodiging afgewezen

De Vries stelt dat in het het hele land de mensen in de verffabrieken aangeven dat ze willen doorstaken tot de directie “eindelijk een goede loonsverhoging wil geven”. PPG behoort tot de grootste verfbedrijven ter wereld. Het Amerikaanse moederconcern PPG Industries was in 2022 goed voor een omzet van 17,7 miljard dollar.

Een woordvoerder van PPG gaf voor het weekend nog aan dat het bedrijf een “billijk en redelijk” beloningsvoorstel heeft gedaan. Het bedrijf had de vakbond donderdag uitgenodigd om een ​​verbeterd bod te bespreken, maar die uitnodiging werd afgewezen, aldus PPG.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie