Home » Economisch nieuws » Kleiner potje STAP-opleidingsbudget nog sneller vergeven

Kleiner potje STAP-opleidingsbudget nog sneller vergeven

Leestijd: < 1 minuut

Het kleinere potje met STAP-budget is maandag nog sneller opgegaan dan de vorige keren. De 20 miljoen euro aan overheidssubsidie voor scholingen was nog geen twee uur na de opening vergeven, aan ruim 24.000 mensen. Bij de vorige aanvraagperiode, in mei, waren nog ruim 38.000 geïnteresseerden de gelukkige.

Wederom grepen veel mensen mis. Ruim 187.000 Nederlanders, meer dan de vorige keer, hadden volgens uitkeringsinstantie UWV een voorinschrijving gedaan om kans te maken op het STAP-budget. Op het hoogtepunt stonden er maandagochtend na 10.00 uur zelfs 275.000 apparaten in de wachtrij. Om 11.45 uur was het geld op. Op 1 mei ging het loket na zo’n drie uur dicht.

Het kabinet had voor deze periode 20 miljoen in plaats van 34 miljoen euro beschikbaar gesteld om zo voor later dit jaar nog wat meer budget over te hebben. Voor de laatste maanden van de regeling, die in 2024 niet terugkeert, mag het opleidingsbudget alleen nog worden gebruikt voor bijscholing voor de arbeidsmarkt. Het lukte de overheid niet om die eisen al voor deze aanvraagperiode in te voeren, waardoor een deel van het geld voor juli later dit jaar wordt uitgekeerd.

De subsidie van maximaal 1000 euro is veel bekritiseerd omdat deze werd gebruikt voor snoepreisjes en cursussen die niets met werk te maken hebben. Daarom zijn de eisen meerdere keren aangescherpt. In het voorjaar besloot het kabinet om er per 2024 mee te stoppen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie