Home » Economisch nieuws » Stevige plussen Wall Street dankzij meevallende inflatiecijfers

Stevige plussen Wall Street dankzij meevallende inflatiecijfers

Leestijd: < 1 minuut

De aandelenbeurzen in New York sloten dinsdag met aanzienlijke winsten, gestimuleerd door meevallende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Deze cijfers wakkerden de hoop aan dat de Federal Reserve wellicht stopt met het verhogen van de rente. De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 1,4%, terwijl de S&P 500 en Nasdaq respectievelijk 1,9% en 2,4% stegen. De consumentenprijzen in de VS toonden in oktober een jaar-op-jaar stijging van 3,2%, wat lager was dan verwacht.

Belangrijke Bedrijfsprestaties

Verschillende grote bedrijven droegen bij aan het positieve sentiment. Home Depot steeg met 5,4% na het rapporteren van beter dan verwachte kwartaalresultaten, en ook Lowe’s profiteerde hiervan met een stijging van 4,3%. Apple zag een waardestijging van 1,4% na gunstige winstcijfers van Foxconn, de producent van iPhones. Tesla zag een aanzienlijke waardestijging van meer dan 6% na nieuws over verhoogde import van onderdelen uit India.

Snapchat en Amazon Samenwerking

Een opvallende stijger was Snap, met een sprong van 7,5%, dankzij de introductie van een nieuwe functie waarbij gebruikers in de VS direct producten van Amazon kunnen kopen via de Snapchat-app. Dit nieuws stimuleerde ook de waarde van Amazon-aandelen, die met 2,3% stegen.

Valuta en Olieprijzen

De euro stond op 1,0881 dollar, tegenover 1,0860 dollar bij het sluiten van de Europese beurshandel. De olieprijzen vertoonden een lichte daling: Amerikaanse olie daalde naar 78,24 dollar per vat, terwijl Brentolie zakte naar 82,47 dollar per vat.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie