Home » Economisch nieuws » ACM: supers niet in overtreding met verkapte prijsverhogingen

ACM: supers niet in overtreding met verkapte prijsverhogingen

Leestijd: < 1 minuut

Supermarkten en voedingsmiddelenfabrikanten zijn niet in overtreding met verkapte prijsverhogingen door verpakkingen van levensmiddelen kleiner te maken. “Dat zien wij niet als een overtreding van de consumentenregels omdat de consument wel gewoon krijgt wat op de verpakking staat”, stelt een woordvoerster van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Bij de Consumentenbond komen veel klachten binnen van consumenten over producten waar ze meer voor moeten betalen, terwijl ze er minder van krijgen. De organisatie riep vorige maand fabrikanten en supermarkten op om transparant te zijn over wat de bond verkapte prijsverhogingen noemt. Mensen klagen over de verkleinde verpakkingen en hogere prijzen van onder meer siroop van Karvan Cévitam, Gouda’s Glorie, koffiepads van de HEMA en kattenvoer van Whiskas.

Volgens de Consumentenbond laat de klachtenregen zien dat kopers de gang van zaken oneerlijk vinden. “Als er extra inhoud in een verpakking zit, zetten fabrikanten dit wel groot op de verpakking. Dus ook bij een verminderde inhoud zouden fabrikanten iets op de verpakking moeten zetten”, stelde de bond vorige maand. De ACM is het hier mee eens. “De fabrikanten zouden hierover wel duidelijker kunnen zijn. Informeer de consument als de verpakkingshoeveelheid is gewijzigd”, zegt de woordvoerster van de toezichthouder.

Voedselwaakhond Foodwatch noemde het verkleinen van de supermarktverpakkingen onlangs een sluwe praktijk.

Het CBL, brancheorganisatie van supermarkten, stelde vorige maand al dat supers voldoen aan de wettelijke eisen.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie