Home » Marketing » Surfer SEO review: De beste tool voor SEO schrijven?

Surfer SEO review: De beste tool voor SEO schrijven?

Leestijd: 13 minuten

Ruim 90% van alle gebruikers van een zoekmachine zoekt niet verder dan de eerste pagina van Google. Ze noemen pagina 2 in de zoekmachine dan ook wel eens de beste plek om lichamen te verstoppen om er maar een luguber grapje in te gooien.

Om ervoor te zorgen dat je website wél op pagina 1 terecht komt, is zoekmachineoptimalisatie (SEO) essentieel. Dit is waar Surfer SEO om de hoek komt kijken.

In dit artikel leggen we uit wat Surfer SEO is in 2023, hoe het werkt en hoe je het kunt integreren in je SEO-strategie. Het is namelijk een tool die je VEEL tijd kan besparen en we leggen je precies uit hoe je dat doet.

We gaan zelfs in op een manier om via de Surfer AI volledig geautomatiseerde SEO teksten kunt genereren!

Bezoek Surfer SEO en neem zelf een kijkje

Wat is Surfer SEO?

Surfer SEO is een handige tool voor iedereen die serieus bezig is met zoekmachineoptimalisatie. Surfer biedt niet alleen inzicht in de website van je concurrenten, maar helpt je ook om je eigen website te optimaliseren voor zoekmachines.

Een van de grootste voordelen van Surfer SEO is dat het je helpt om je huidige content te analyseren en suggesties te geven voor verbetering. Dit kan een enorme impact hebben op je ranking in de zoekresultaten.

Vaak gaat het hier mis bij SEO’s. Onvoldoende onderzoek en logischerwijs vervolgens ook onvoldoende kwalitatieve teksten.

Bovendien biedt Surfer SEO ook suggesties voor het schrijven van nieuwe content. Het geeft aan welke keywords je moet gebruiken en hoe je deze zoekwoorden het beste kunt optimaliseren.

Dit kan erg handig zijn voor mensen die moeite hebben met het schrijven van SEO-vriendelijke content.

Het schrijven van goede en informatieve teksten is al moeilijk genoeg. Moet je daarnaast ook nog rekening houden met alle andere factoren? Dan zie je snel door de bomen het bos niet meer.

Met Surfer heb je een tool in handen die je veel nadenkwerk bespaart door de handige interface die veel van de on-page ranking factoren voor je invult.

Surfer SEO onderscheidt zich van andere SEO-tools door de technologie die wordt gebruikt. Het analyseert niet alleen de inhoud van je eigen website, maar kijkt ook naar de inhoud van de top-10 zoekresultaten.

Op basis van deze analyse geeft Surfer SEO suggesties voor verbetering.

Dit kan een groot verschil maken in je ranking in de zoekresultaten. Hoe completer je pagina is vergeleken met de concurrentie, hoe hoger de kans dat je ze zult verslaan in de SERP’s.

Maar Surfer SEO is niet alleen nuttig voor SEO. Het kan ook worden gebruikt om inzicht te krijgen in je doelgroep. Door te kijken naar de zoekwoorden die worden gebruikt door mensen die zoeken naar jouw producten of diensten, kun je beter begrijpen wat je doelgroep zoekt en hoe je hierop kunt inspelen.

Het gaat bij een kwalitatieve SEO strategie juist om die intentie. Teksten schrijven voor een doelgroep die niet de juiste (koop)intentie heeft levert wellicht veel traffic op, maar met alleen traffic kun je je huur niet betalen. Uiteindelijk gaat het erom dat ze converteren!

Mijn persoonlijke ervaring met Surfer SEO is dat het je veel tijd scheelt wat betreft het nadenken rondom de opbouw van een artikel. Als je al jaren SEO teksten schrijft dan gaat dit vanzelf. Toch kun je door het gebruiken van deze tool veel tijd besparen.

Voor mensen die net beginnen met zoekmachine optimalisatie en het schrijven van teksten biedt het écht veel meerwaarde, zoals:

  • Hulp bij keyword research
  • Tips & aanbevelingen voor het plaatsen van zoekwoorden
  • Een outline voor de beste structuur
  • Afkijken bij de concurrentie
  • Automatisch teksten genereren met Surfer AI
Surfer SEO teksten schrijven

De basisprincipes van zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Bij zoekmachineoptimalisatie zijn er drie belangrijke aspecten:

Zoekwoordenonderzoek en -selectie

Een goede SEO strategie begint allemaal met de juiste keywords. Hiermee bepaal je waarop je website gevonden moet worden. Door middel van keyword research kun je zien welke keywords je concurrentie gebruikt en hoe vaak gebruikers er naar zoeken.

Deze data is ontzettend belangrijk en in de praktijk zie je dat het hier vaak mis gaat. Hoe vaak ik geen websites tegenkom van klanten die ‘al jaren SEO doen’ en toch bijna geen verkeer binnenkrijgen, laat staan relevant verkeer.

Het heeft geen zin om alles in te zetten op zoektermen waar je geen onderzoek naar hebt gedaan.

Naast het kiezen van de juiste keywords, is het ook belangrijk om te kijken naar de intentie van de zoekopdracht. Wat wil de gebruiker precies vinden?

Door hierop in te spelen met je content, kun je de kans vergroten dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt en uiteindelijk sales doet.

On-page optimalisatie

On-page optimalisatie is het verbeteren van de content op je website om een hogere ranking te krijgen. Dit omvat het toevoegen van de juiste keywords, het verbeteren van de content, het zorgen voor een gemakkelijke navigatie en talloze andere (kleine) optimalisaties.

Een belangrijk onderdeel van on-page optimalisatie is het creëren van waardevolle en relevante content voor je doelgroep. Door content te maken die aansluit bij de zoekopdracht van de gebruiker, vergroot je de kans dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt. Zit er ook nog eens veel zoekvolume op? Dan heb je de jackpot te pakken!

Tot slot is het belangrijk om de technische aspecten van je website op orde te hebben, zoals de laadsnelheid en mobielvriendelijkheid. Een snelle en mobielvriendelijke website zal hoger gewaardeerd worden door zoekmachines.

Anders gezegd, een langzame en gebruikersonvriendelijke website wordt lager weergegeven in de zoekmachine. Dit gebeurt met de Surfer SEO content score zoals hieronder te zien:

Surfer SEO content score

Off-page optimalisatie

Off-page optimalisatie verwijst naar de factoren die van invloed zijn op je ranking buiten je website. Dit omvat o.a. het verkrijgen van backlinks en sociale media-aandacht.

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Hoe meer relevante en kwalitatieve backlinks je hebt, hoe hoger je zult scoren in de zoekresultaten. Het is echter belangrijk om te zorgen voor natuurlijke en relevante backlinks, anders kan dit juist een negatief effect hebben op je ranking.

Ook sociale media kan een belangrijke rol spelen in je zoekmachineoptimalisatie. Door actief te zijn op sociale media en relevante content te delen, vergroot je de kans dat anderen naar jouw website linken en dat je hoger scoort in de zoekresultaten.

Social signals zijn bovendien een goed startpunt voor content om sneller geïndexeerd te worden.

Hoe Surfer SEO je helpt bij het optimaliseren van je website

Je kunt niet alles weten, laat staan onthouden. Het handige aan Surfer SEO is dat talloze belangrijke onderdelen van SEO verwerken zijn in de software. Als leek is dat natuurlijk perfect, je hoeft geen honderden uren studie te volgen.

Enkel de stappen volgen binnen de software en je schrijft in no-time een goede SEO tekst.

Ook als professional kan de software erg handig zijn, hoewel je waarschijnlijk veel onderdelen al automatisch verwerkt in je teksten. Het totaaloverzicht is hierbij heel handig.

Bovendien kun je de handige research features gebruiken en veel data ‘stelen’ van je concurrenten. Om er nog maar een geweldige uitspraak in te gooien:

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Contentanalyse en -optimalisatie

Een van de belangrijkste functies van Surfer is de contentanalyse en -optimalisatie. Surfer SEO analyseert je inhoud en geeft aanbevelingen voor verbetering. Dit omvat o.a. keyword density, gebruik van onderwerpen en relevantie.

Door deze aanbevelingen op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je content beter aansluit bij de zoekopdrachten van gebruikers. Dit zorgt uiteindelijk voor hogere rankings en meer verkeer naar je website.

Daarnaast kun je met Surfer SEO ook de inhoud van je concurrenten analyseren. Hierdoor krijg je inzicht in hoe zij hun content hebben geoptimaliseerd en kun je hierop inspelen. Dit kan je helpen om jezelf te onderscheiden van de concurrentie en hoger te scoren in zoekmachines.

Pro tip: Bij het schrijven van content kijk ik altijd naar meerdere concurrenten in de SERP’s. Je kunt zo de beste elementen van alle pagina’s meenemen in je eigen content om zo de beste pagina over jouw onderwerp te maken!

Trefwoorddichtheid en -prominentie

Surfer SEO kijkt naar de trefwoorddichtheid en prominentie in de top-10 zoekresultaten om je te helpen met het optimaliseren van je eigen content. Door te analyseren hoe vaak bepaalde zoekwoorden voorkomen in de top-10 zoekresultaten, kun je bepalen welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor jouw content.

Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je deze zoekwoorden op de juiste manier gebruikt in je eigen content. Let er alleen wel op dat je dit niet overdrijft. Deze metric blijft een optelsom van de genoemde zoekwoorden zoals je dat ook wel eens in Yoast ziet.

Goed lopende zinnen zijn uiteindelijk het belangrijke. Keyword stuffing werkt al jaren niet meer en je moet het daarom niet overdrijven!

SERP-analyse en concurrentieonderzoek

Surfer SEO helpt bij het analyseren van de zoekresultaten die het meest relevant zijn voor jouw zoekwoorden. Hieruit krijg je een beter beeld van de concurrentie en de mogelijkheden om hoger te scoren.

Door te kijken naar de zoekresultaten van je concurrenten, kun je zien welke zoekwoorden zij gebruiken en hoe zij hun content hebben geoptimaliseerd. Dit kan je helpen om je eigen content te verbeteren en hoger te scoren in zoekmachines.

Concluderend is Surfer SEO een handige tool voor iedereen die zijn website wil optimaliseren voor zoekmachines. Door gebruik te maken van de verschillende functies van Surfer SEO, kun je ervoor zorgen dat je content beter aansluit bij de zoekopdrachten van gebruikers en hoger scoort in zoekmachines. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze tool eens uit te proberen!

Probeer Surfer SEO direct uit

Stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van Surfer SEO

Surfer SEO is een handige tool die je helpt om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Met Surfer SEO kun je de inhoud van je website verbeteren en ervoor zorgen dat deze beter wordt gevonden door zoekmachines zoals Google.

Account aanmaken en inloggen

Om Surfer SEO te gebruiken, moet je eerst een account aanmaken op de website van Surfer SEO. Dit is heel eenvoudig en kost slechts enkele minuten. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je inloggen op de website en naar het dashboard gaan om te beginnen.

Als je eenmaal bent ingelogd op het dashboard, zie je een overzicht van al je projecten en kun je een nieuw project aanmaken.

Probeer Surfer SEO GRATIS uit

Je eerste project opzetten

Om een nieuw project aan te maken, moet je de gevraagde informatie invullen. Je moet de URL van je website opgeven en de zoekwoorden die je wilt optimaliseren. Surfer SEO zal deze keywords gebruiken om je website te analyseren en je aanbevelingen te geven om je inhoud te verbeteren.

Als je eenmaal je project hebt aangemaakt, kun je beginnen met het optimaliseren van je inhoud.

Surfer SEO account aanmaken

Content optimaliseren met de Surfer SEO-editor

De Surfer SEO-editor is een handige tool waarmee je je inhoud kunt optimaliseren. Je kunt je tekst invoeren en de aanbevelingen van Surfer SEO volgen om je inhoud te verbeteren.

Surfer SEO analyseert je inhoud en geeft je aanbevelingen over de lengte van je tekst, de gebruikte zoekwoorden, de headers en andere belangrijke elementen van je inhoud. Door deze aanbevelingen op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je inhoud beter wordt gevonden door zoekmachines en dat je hoger scoort in de zoekresultaten.

Met Surfer SEO kun je ook de inhoud van je concurrenten analyseren en zien hoe zij hun inhoud hebben geoptimaliseerd. Dit kan je helpen om ideeën op te doen en je eigen inhoud te verbeteren.

Tips voor het maximaliseren van je resultaten met Surfer SEO

Om het meeste uit Surfer SEO te halen, zijn hier enkele tips:

Combineer Surfer SEO met andere SEO-tools

Surfer SEO is een krachtige tool voor het optimaliseren van je website, maar het kan nog krachtiger worden wanneer het wordt gecombineerd met andere SEO-tools. Door bijvoorbeeld Google Analytics te gebruiken in combinatie met Surfer SEO, kun je een volledig beeld krijgen van de prestaties van je website en de effectiviteit van je SEO-strategie.

Een andere tool die je zou kunnen gebruiken in combinatie met Surfer SEO is Ahrefs. Ahrefs is een all-in-one SEO-tool die je kunt gebruiken om de backlinks van je website te analyseren, zoekwoorden te onderzoeken en de prestaties van je concurrenten te volgen.

Door Ahrefs te gebruiken in combinatie met Surfer SEO, kun je je SEO-strategie nog verder optimaliseren. Wel moet je hierbij letten op nog meer extra kosten.

Tools als Ahrefs zijn niet goedkoop en daarom voor beginners misschien nog niet nodig. Zelf kan ik niet meer zonder, maar ik werk er ook de hele dag mee.

Blijf op de hoogte van SEO-trends en -updates

SEO is een voortdurend veranderend landschap en het is belangrijk om up-to-date te blijven met de laatste trends en updates. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van SEO, kun je je strategie aanpassen en optimaliseren om ervoor te zorgen dat je website blijft presteren.

Een manier om op de hoogte te blijven van SEO-trends en -updates is door blogs en nieuwswebsites te volgen die zich richten op SEO. Enkele voorbeelden van dergelijke websites zijn Moz, Search Engine Land en Search Engine Journal.

Door deze websites regelmatig te lezen, kun je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van SEO.

Meet en analyseer je resultaten regelmatig

Om ervoor te zorgen dat je SEO-strategie effectief blijft, is het belangrijk om regelmatig je resultaten te meten en te analyseren. Door je resultaten te meten, kun je bepalen welke stappen het meest effectief zijn in je SEO-strategie en welke strategieën aangepast moeten worden.

Surfer SEO biedt verschillende tools om je resultaten te meten en te analyseren. Met de Rank Tracker kun je de positie van je website in de zoekresultaten van Google bijhouden en met de Content Editor kun je de inhoud van je pagina’s optimaliseren voor specifieke zoekwoorden. Door deze tools regelmatig te gebruiken, kun je de prestaties van je website blijven verbeteren.

Surfer SEO is een onmisbaar onderdeel geworden van elke succesvolle SEO-strategie. Het biedt niet alleen een uitgebreide analyse van je website, maar ook een diepgaande concurrentieanalyse. Door deze analyse kun je de zwakke plekken in je eigen website ontdekken en deze verbeteren om beter te scoren in de zoekresultaten.

Een ander voordeel van Surfer SEO is dat het je helpt om de zoekwoorden te vinden waarop je wilt ranken. Door het gebruik van deze tool kun je de zoekwoorden vinden waarop je concurrenten ranken en deze gebruiken om je eigen website te optimaliseren. Dit zal je helpen om hoger te ranken in de zoekresultaten en meer organisch verkeer naar je website te trekken.

Bovendien biedt Surfer SEO ook een analyse van de content op je website. Het geeft aan welke zoekwoorden je moet gebruiken en hoe vaak je ze moet gebruiken om beter te scoren in de zoekresultaten. Door deze aanbevelingen op te volgen, kun je je content optimaliseren en ervoor zorgen dat deze beter gevonden wordt.

Als je op zoek bent naar een manier om je SEO-strategie te verbeteren, dan is Surfer SEO de tool die je nodig hebt. Het biedt uitgebreide analyses en aanbevelingen die je helpen om je website te optimaliseren en beter te ranken in de zoekresultaten. Door het gebruik van Surfer SEO kun je je concurrentie voor blijven en op de eerste pagina van Google staan.

Surfer SEO AI content writing

Op 23 mei 2023 lanceerde Surfer SEO misschien wel de interessantste functie tot nu toe, namelijk de SurferSEO AI content writing tool. Tools als ChatGPT zorgen op dit moment voor grote veranderingen op het gebied van (SEO) content.

Het is namelijk een tijdrovende klus om iedere dag een goede pagina te schrijven, laat staan als je dit proces op wilt schalen. AI tools bieden hier uitkomst in wat betreft de tijd, maar de kwaliteit laat vaak te wensen over.

Uiteindelijk draait goede SEO op kwalitatieve teksten. Zomaar honderden artikelen met AI genereren en publiceren heeft nooit het gewenste effect. De truc zit hem dus in het gebruiken van AI om ‘mensachtige’ teksten te genereren die ook nog eens kwalitatief hoogstaand zijn.

De nieuwe AI content tool van Surfer SEO heeft de snelheid van ChatGPT en de tools van Surfer in één tool gegooid. Met één druk op de knop kun je nu namelijk AI teksten genereren die wél alle vinkjes van de SEO score van Surfer afvinken.

Je kunt hierdoor dus veel sneller schalen met je contentstrategie en dus veel meer bezoekers binnenhalen op je website als je het goed doet. Een groot voordeel dus ten opzichte van het inhuren van tekstschrijvers. Je kunt als het ware een eenmansleger van Surfer SEO AI inzetten om jouw website naar plek 1 van Google te sturen!

Goed om te weten hierbij is dat het niet de goedkoopste optie is. Kwaliteit kost nou eenmaal tijd, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. Om van de AI tool gebruik te kunnen maken betaal je naast de standaard kosten voor Surfer SEO ook prepaid per tekst.

Hoe meer teksten je laat schrijven, hoe meer je uiteraard betaald. Schrijf je even geen teksten? Dan kost het je verder ook niks.

Binnen de AI tool beschik je over alle functies, zoals:

  • Het gebruik van talloze keywords in de artikelen
  • Het scrapen & gebruiken van de beste outline voor je artikel aan de hand van de top 10 van Google
  • Aanbevelingen voor on-page optimalisaties
  • Automatisch schrijven van de teksten met alle bovenstaande onderdelen goed geregeld

Prijs Surfer SEO

Voor al dit moois zul je wel moeten betalen, dat is duidelijk. Surfer is niet de goedkoopste tool op de markt en het is goed om daar rekening mee te houden. Als we het echter hebben over de tijd die je hiermee kunt besparen is dat ook enorm.

Helemaal als je geen professional op het gebied van SEO bent. Deze tijd is geld waard en daarmee kan de tool zichzelf uiteindelijk makkelijk terugverdienen als je het juist aanpakt.

De Surfer SEO prijzen zijn per maand. Hiervoor krijg je bepaalde credits die je iedere maand weer kunt inzetten voor het schrijven van teksten, AI ondersteuning en analyse. Wil je meer content laten schrijven door AI? Dan betaal je prepaid bij per artikel. Het is zo in ieder geval duidelijk dat je betaald voor wat je gebruikt. Hieronder al Surfer prijzen voor je uitgeschreven.

LITEESSENTIALADVANCEDMAX
Dit is de meest economische optie voor kleine website eigenaarsDit is de meest populaire optie, geschikt voor medium omvang van projectenVoor de serieuze aanpak en grotere plannenDeze opties is voor agencies of voor websites die grote plannen hebben en maximaal in willen zetten op content
Content editor artikelen p/m372550
Prijs per extra artikel$ 8$ 5$ 3$ 3
Keyword research limiet10 / maand100 / dag100 / dag100 / dag
Extra gebruikers02510
Deelbare artikelen
Check voor plagiaat
AI assistentie voor extra keywords in bestaande artikelen
Integratie met Google Docs
Integratie met WordPress

Het pakket dat het beste bij je past, is natuurlijk voor iedereen anders. Persoonlijk zou ik kijken naar de hoeveelheid content die je wilt publiceren. Ga er namelijk maar vanuit dat je rustig € 40 – € 60 euro kwijt bent voor een goed artikel als je hiervoor een tekstschrijver inhuurt.

Daarnaast ben je tijd kwijt met het plaatsen van het artikel, het doen van onderzoek naar de juiste zoekwoorden en het toevoegen van affiliatie links en/of conversie knoppen. Dit alles kost tijd. Laten we zeggen dat je nog 30 minuten bezig bent met het plaatsen en optimaliseren van een eigen artikel.

Bij een uurtarief van € 100 is dat snel € 50 extra voor ieder artikel. Met dit in ons achterhoofd vallen de kosten voor Surfer SEO mee. Persoonlijk zou ik wel kiezen voor minimaal ESSENTIAL, maar eigenlijk ADVANCED. Vanaf ESSENTIAL heb je namelijk de integratie met WordPress waardoor je de artikelen niet meer zelf hoeft te plaatsen.

Voor de hoeveelheid content die wij publiceren hebben we minimaal ADVANCED nodig voor één project. We streven er namelijk naar om dagelijks artikelen te publiceren. Wij beheren zelfs meerdere websites, dus wij hebben zelfs MAX nodig. Iedere maand kunnen we binnen dit abonnement 50 artikelen optimaliseren!

Extra artikelen zijn binnen dit pakket het goedkoopst, namelijk $ 3 per artikel. De kosten voor het volledige automatiseren van het schrijven van AI content kom hier nog bovenop, maar deze kosten zou ik anders ook hebben voor het inhuren van tekstschrijvers.

Hieronder vind je een duidelijke vergelijking tussen het inhuren van een tekstschrijver & het gebruik van Surfer SEO voor je content.

Surfer SEO v.s. Tekstschrijver

Tekstschrijver inhurenAI content met Surer SEO
Aantal woorden1000Onbeperkt
Kosten€ 0,04$ 29
Tijdsinvestering30 minuten5 minuten
Kosten tijd (tarief € 100 p/u)€ 50,00€ 8,35
Totale kosten artikel€ 90,00Ongeveer € 38
Besparing€ 52,00

Surfer SEO review 2023

Mijn Surfer SEO review is overwegend positief. Het is een uitgebreide tool die veel ondersteuning kan bieden op het gebied van analyseren en creëren van kwalitatieve content voor de zoekmachine.

De SEO professional zal op zichzelf al goede pagina’s kunnen schrijven en heeft de aanbevelingen minder nodig. Voor de starter en medium SEO specialist kan het zeker uitkomst bieden. Het bespaart je simpelweg enorm veel tijd!

Voor zowel de beginner, medior als expert kan Surfer SEO uitkomst bieden met het genereren van content via de AI tool. Ik moet hierbij wel zeggen dat de tool in het Engels beter uit de voeten kan. Toch kan het voor het opschalen een goede optie zijn als je het kostenplaatje naast je huidige tekstschrijvers legt.

Persoonlijk ben ik van mening dat het uitproberen van tools noodzakelijk is om mee te gaan met alle ontwikkelingen. In de wereld van online marketing en SEO in het bijzonder gaat dit enorm snel, zeker nu met AI content.

Hiervoor zijn tientallen tools beschikbaar en Surfer SEO is bij veel professionals zoals Matt Diggity dé nummer 1 oplossing voor kwalitatieve SEO artikelen. Je komt er maar op een manier achter of Surfer jouw uit de brand te helpen en dat is door het te proberen!

De 7 dagen gratis trial bestaat helaas niet meer. Wel heeft Surfer SEO een ‘niet goed geld terug’ garantie in de eerste dertig dagen. Je kunt de tool in feite dus 30 dagen GRATIS uitproberen. Bevalt het niet? Dan krijg je gewoon je geld terug. Bevalt het wel? Dan schaal jij misschien je websites veel sneller op dan eerst! 💰💰

Meest recente update: november 30, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie