Home » Economisch nieuws » TomTom Schittert op Amsterdamse Beurs: Nieuwe AI-Samenwerking met Microsoft

TomTom Schittert op Amsterdamse Beurs: Nieuwe AI-Samenwerking met Microsoft

Leestijd: < 1 minuut

Dinsdagochtend werd de Amsterdamse aandelenmarkt positief verrast, met TomTom in de schijnwerpers na het aankondigen van hun uitgebreide samenwerking met Microsoft. Deze aankondiging, die voor de openingsbel werd gedaan, leidde tot een indrukwekkende stijging van 3,6 procent in de aandelen van TomTom.

Het navigatiebedrijf TomTom heeft plannen onthuld om met Microsoft’s kunstmatige intelligentietechnologie geavanceerde nieuwe diensten te ontwikkelen. Deze innovaties zijn gericht op het vereenvoudigen van spraakgestuurde commando’s voor informatie- en navigatiesystemen in auto’s.

Verder was er aandacht voor Vopak, die belangrijke veranderingen in de bedrijfstop aankondigde. Operationeel topman Frits Eulderink verlaat het uitvoerend bestuur, wat leidt tot een herstructurering naar een tweekoppig bestuur. Dit nieuws zorgde voor een bescheiden aandelenstijging van 0,5 procent.

Ondanks een algemene terughoudendheid op het Damrak, boekte de AEX-index een winst van 0,3 procent, stijgend naar 791,85 punten. Prosus viel op met een winst van bijna 2 procent, terwijl Shell enigszins achterbleef met een verlies van 1 procent.

De MidKap-index liet een stijging van 0,9 procent zien, met kunstmestbedrijf OCI als een van de grootste winnaars, voortbouwend op hun recente verkoopsucces.

In Londen was er een lichte stijging te zien op de beurs, terwijl de belangrijkste indexen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,3 procent. De financiële markten toonden de afgelopen dagen tekenen van optimisme, mede door signalen dat de Federal Reserve mogelijk sneller dan verwacht de rente in de Verenigde Staten zal verlagen.

In Brussel steeg AB Inbev licht na de aankondiging van de verkoop van hun minderheidsbelang in een Russische brouwerij aan Anadolu Efes. De olieprijzen bleven relatief stabiel, ondanks zorgen over de situatie in de Rode Zee en de impact op de olietoevoer. De euro kende een lichte stijging tegenover de dollar, genoteerd op 1,0935 dollar.

Meest recente update: december 19, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie