Home » Economisch nieuws » Topman JPMorgan Chase: bankencrisis lijkt voorbij

Topman JPMorgan Chase: bankencrisis lijkt voorbij

Leestijd: < 1 minuut

De crisis die vorige maand ontstond in de bankensector door het omvallen van twee regionale banken in de Verenigde Staten en vervolgens de noodverkoop van Credit Suisse aan UBS, lijkt voorbij te zijn. Dat zei topman Jamie Dimon van de grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase in een interview met nieuwszender CNN.

Zo viel de Californische Silicon Valley Bank om na een bankrun door klanten. De Amerikaanse overheid heeft vervolgens garanties geboden voor de banktegoeden. Maar volgens Dimon heeft slechts een handvol kredietverstrekkers vergelijkbare problemen en zullen ook die problemen opgelost worden. “Dus als er nog banken omvallen zullen dat waarschijnlijk de laatste zijn. Ik denk dat we aan het einde zijn van deze specifieke crisis.”

De topman van de grootste bank van de VS is wel van mening dat de recente bankenonrust de kans heeft vergroot dat de Amerikaanse economie in een recessie belandt, omdat mensen wat voorzichtiger zijn met het aangaan van leningen. Maar een recessie is geen zekerheid, aldus Dimon. Hij stelde verder dat de overheid niet overspannen moet reageren op de bankencrisis door veel meer regels op te leggen voor de bankensector.

Volgende week vrijdag komen JPMorgan Chase en andere grote Amerikaanse banken met kwartaalcijfers naar buiten. Dimon verwacht dat de bankensector goede resultaten zal laten zien over de afgelopen drie maanden.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie