Home » Economisch nieuws » Toyota verkoopt wereldwijd recordaantal auto’s

Toyota verkoopt wereldwijd recordaantal auto’s

Leestijd: < 1 minuut

De gerenommeerde Japanse autofabrikant Toyota heeft een indrukwekkende prestatie geleverd in de periode van april tot september, waarin het wereldwijd een recordaantal voertuigen verkocht. De verkoopcijfers schoten omhoog, vooral in het thuisland Japan, waar een aanzienlijke toename van de voertuigverkopen werd genoteerd.

Ook in regio’s als Noord-Amerika en Europa zag Toyota de verkoopcijfers opwaarts gaan. Echter, in enkele Aziatische regio’s buiten Japan, bleef de verkoop achter vanwege economische tegenvallers in landen zoals Thailand en Indonesië.

Gedurende de zes maanden die eindigden in september, wat overeenkomt met de eerste helft van het financiële boekjaar in Japan, heeft Toyota wereldwijd ongeveer 5,6 miljoen voertuigen aan klanten geleverd.

Dit vertegenwoordigt een groei van ruim 8 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2022. Opmerkelijk is de stijging van de verkoop van geëlektrificeerde voertuigen met 38 procent, resulterend in meer dan 1,8 miljoen verkochte eenheden.

Verlichting in de aanvoerketen

Een van de factoren die bijdroegen aan deze positieve trend is de verbetering in de aanvoerketen. Eerder hadden veel autofabrikanten, waaronder Toyota, te maken met onderdelentekorten, voornamelijk van chips.

Nu deze hindernis grotendeels is overwonnen, zag Toyota de wereldwijde productie met 10 procent stijgen, tot een record van meer dan 5,7 miljoen voertuigen, inclusief de productieaantallen van dochterondernemingen Daihatsu Motor en Hino Motors.

De omzet in Japan schoot omhoog met 34 procent, een direct gevolg van de verminderde chipleveringsproblemen. Internationaal genoot Toyota ook van een robuuste verkoopgroei. In Afrika registreerde het merk een verkoopstijging van 22 procent, de hoogste buiten Japan, gevolgd door een groei van 17 procent in het Midden-Oosten.

In Noord-Amerika en Europa zag Toyota de verkoopcijfers stijgen met respectievelijk ruim 9 procent en 7 procent. Echter, in China bleef de verkoopgroei beperkt tot minder dan 1 procent, aangezien Chinese kopers steeds meer de voorkeur geven aan elektrische voertuigen.

Meest recente update: oktober 30, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie