Twitter affiliate marketing | Kun je geld verdienen met Twitter?


twitter affiliate marketing

Twitter is een social media platform waarop iedereen een profiel kan aanmaken. Het platform is erop gericht om kleine berichten met de wereld te delen waarop mensen vervolgens kunnen reageren. Je ziet dan ook regelmatig discussies op het platform.

Niet iedere niche is even actief op Twitter, dus je zou per niche uit moeten zoeken hoe interessant Twitter voor je is. Persoonlijk gebruik ik het in ieder geval voor al mijn websites. Twitter & affiliate marketing gaan namelijk goed samen.

In dit artikel vertel ik je precies of je kunt geld verdienen met Twitter en hoe je automatisch al je berichten met je volgers kunt delen.

Twitter affiliate marketing

Twitter is een zeer geschikt platform om je artikelen te delen. Er zitten namelijk enorm veel gebruikers op en uit eigen ervaring kan ik zeggen dat afhankelijk van je niche je veel website traffic kunt genereren.

Gebruik je de juiste # en bouw je langzaam een volgers-lijst op met geïnteresseerden? Dan tikt dit naar verloop van tijd lekker aan.

Twitter is naar mijn idee niet direct de plek om je affiliate links te delen, al gebeurt dat behoorlijk veel. Waar ik Twitter liever voor gebruik is het delen van de artikelen om zo mensen naar de website te trekken. Op je website staan wel affiliate links waarop mensen kunnen klikken.

Het mooiste aan dit alles is dat het volledig geautomatiseerd kan, net zoals je email campagne en push notificaties. Ik zal je nu precies vertellen hoe je dit in kunt stellen. Je hebt dit alles binnen 10 minuten geregeld, zelfs al heb je nog geen Twitter.

Automatisch berichten delen op Twitter

Als het goed is schrijf je veel artikelen voor op je website waarin je affiliate links plaatst. Deze artikelen heb je binnen een paar simpele stappen automatisch gedeeld op Twitter zodat je ook daar automatisch een publiek opbouwt.

  1. Account aanmaken op Twitter (volledig gratis)
  2. Bedenk een gebruikersnaam & wachtwoord en registreer je account met behulp van je telefoonnummer en een code die ze je toesturen
  3. Vul je profiel nu; logo, banner en een beschrijving. Vergeet ook niet de link naar je website in je profiel toe te voegen
  4. Heb je dit alles gedaan? Ga dan in je WordPress dashboard naar de Jetpack plugin (download deze als je dat nog niet gedaan hebt, erg handig!). Ga hier naar ‘Delen’ en vink ‘Deel je berichten automatisch op social media’ aan.
  5. Connect nu je Twitter account. Nadat je de verbinding maakt zul je naar een scherm gestuurd worden waar je gevraagd wordt om te koppelen.
  6. Nu ben je klaar en heb je je Twitteraccount gekoppeld met je WordPress.

Vanaf nu zul je iedere keer als je een artikel gaat publiceren een melding krijgen binnen WordPress waarin je een Tweet kunt maken. Hiervoor wordt standaard je H1 attribuut (titel) van de pagina genomen. Het is verstandig om hier nog een aantal # aan toe te voegen, maar dat is dan ook het enige dat nog nodig is.

Dit is een goede manier om Twitter te gebruiken voor affiliate marketing. Iedere keer dat een bericht op je website gepubliceerd wordt komt het ook automatisch op Twitter.

Hierdoor bouw je langzaam een publiek op en zul je zien dat je naar verloop van tijd ook mensen via Twitter op je website zult krijgen. Dit in combinatie met het verzamelen van emailadressen is een goede manier om meer terugkerende bezoekers te krijgen.

.

Kaj

Ooit begonnen met affiliate marketing en nooit meer gestopt met leren. Op Hoebeginik.nl vertel ik over mijn start en hoop ik je te helpen met die van jou!

Recent Posts