Home » Economisch nieuws » UWV biedt werkgevers oplossingen voor ‘zeer krappe’ arbeidsmarkt

UWV biedt werkgevers oplossingen voor ‘zeer krappe’ arbeidsmarkt

Leestijd: < 1 minuut

Ondanks een lichte daling van het aantal vacatures was de arbeidsmarkt eind vorig jaar “zeer krap”. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV, die verwacht dat bedrijven ook dit jaar nog moeite zullen hebben met het werven van nieuw personeel. Daarom heeft het UWV een aantal mogelijke oplossingen in kaart gebracht waar werkgevers mee aan de slag kunnen.

Arbeidsmarktadviseur bij het UWV Frank Verduijn spreekt van een nieuw “eindejaarsrecord”, nadat de arbeidsmarkt eind 2021 op het krapste niveau zat dat het UWV ooit had gemeten. “De krapte zal waarschijnlijk voorlopig aanhouden, dus dat noopt ons om anders te kijken naar de arbeidsmarkt en het werven van nieuwe medewerkers”, meent Verduijn.

Om werkgevers daarin tegemoet te komen, komt het UWV met in totaal 34 mogelijke oplossingen. Die moeten dienen als inspiratie. “Werkgevers kunnen zelf bekijken welke oplossingen voor hen van toepassing zijn. Want niet elke oplossing past natuurlijk bij elke organisatie”, stelt Stef Molleman, eveneens arbeidsmarktadviseur bij het UWV.

Een van de oplossingen omvat bijvoorbeeld het kijken naar vaardigheden in plaats van diploma’s of ervaring van te werven personeel. Ook zijn er oplossingen die ervoor moeten zorgen dat huidig personeel niet wegloopt. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan ontwikkelingstrajecten binnen functies of de bedrijven zelf.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie