Home » Economisch nieuws » Vakantieganger moet even niet kieskeurig zijn

Vakantieganger moet even niet kieskeurig zijn

Leestijd: 2 minuten

Wie de komende weken nog op vakantie wil moet niet kieskeurig zijn. Lastminutebestemmingen zijn door het slechte Nederlandse weer zo in trek, dat veel vluchten naar populaire bestemmingen en hotels vol zitten.

Sinds de weersvoorspellingen steeds somberder werden, neemt het aantal boekingen naar de zon snel toe. Prijsvrij maakte woensdag en donderdag de drukste dagen mee van de zomer. “Het aantal boekingen deze maand is verdubbeld vergeleken met dezelfde periode vorig jaar”, zegt een woordvoerder.

Corendon beleeft ook een piekperiode. “De huidige last minutes zijn nu alweer verdubbeld vergeleken met twee weken geleden”, laat de organisatie weten. Dat betekent dat de vakantieganger die deze maand nog weg wil, flexibel moet zijn. “Wie het niet erg vindt om te schuiven met vertrekdatum, bestemming of hotel, heeft goede kans nog iets te vinden.”

Geautomatiseerd systeem

TUI bevestigt dat. “In landen als Duitsland en België is het ook slecht weer. Daar wil iedereen ook nog snel even naar de zon.” Reisorganisaties kunnen slechts in beperkte mate inspelen op een slechte zomer, stelt het reisconcern. “Accommodaties worden ruim van tevoren ingekocht en die kunnen we later nog maar een beetje aanpassen.”

Prijsvrij hanteert een geautomatiseerd systeem op basis van actuele beschikbaarheid, waarbij bestemmingen niet ruim van tevoren hoeven te worden gekocht, zegt een woordvoerder. “Wij kunnen snel inspringen op wijzigingen en verschillen op dat gebied met klassieke touroperators. Er is nog genoeg beschikbaar.” Op Rhodos, waar de prijzen vanwege de bosbranden fors verlaagd zijn, zijn bijvoorbeeld nog volop plaatsen beschikbaar.

Autovakanties

Paul van Laarhoven, manager Touroperating van de Jong Intra, moet wel steeds vaker nee zeggen. “Veel van de echt populaire bestemmingen zitten deze maand vol. We zien de vraag daarom steeds meer verschuiven naar autovakanties en stedentrips.”

De enorme vraag naar lastminutevakanties komt volgens Van Laarhoven voor de branche onverwachts. “We zagen dit niet aankomen. Hotels en vluchten zijn de laatste tijd veel duurder, sommige tickets zelfs met 50 procent. Maar ondanks die hoge prijzen willen mensen vanwege het slechte weer toch weg.”

Wie goed zoekt, kan volgens TUI nog wel een gaatje vinden. “Er zijn nog genoeg plekken met mooi weer. Maar je kunt best lang bezig zijn om zo’n bestemming te vinden. Laat je anders helpen en ga naar een reisagent. Die doet niet anders en weet meestal wel iets te vinden.”

Meest recente update: augustus 6, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie