Home » Economisch nieuws » E-stepproducent Lavoie van Britse McLaren neemt VanMoof over

E-stepproducent Lavoie van Britse McLaren neemt VanMoof over

Leestijd: 2 minuten

E-bikemaker VanMoof wordt overgenomen door e-stepfabrikant Lavoie van het Britse McLaren. Dat melden de curatoren van VanMoof. Lavoie is van plan verder te groeien door de overname en de activiteiten van VanMoof verder te ontwikkelen, meldt het bedrijf in een verklaring. Lavoie, dat elektrische steps maakt die ingeklapt kunnen worden, meldt wel dat er voor het leeuwendeel van het oorspronkelijke aantal VanMoof-medewerkers geen plek meer zal zijn.

Het bedrijf heeft volgens de curatoren ingestemd met de aankoop van onder meer de bedrijfsinventaris en de voorraad. Hoeveel geld met de deal gemoeid is, is niet bekendgemaakt. “Met zijn volgende generatie e-bikes, slimme technologie, innovatief design en loyale klantenkring passen VanMoof en Lavoie perfect bij elkaar”, vindt topman Eliott Wertheimer van Lavoie. Hij spreekt de ambitie uit om de 190.000 klanten die VanMoof wereldwijd heeft “op de weg te houden terwijl we de VanMoof business stabiliseren en efficiënt laten groeien”.

Lavoie laat via een woordvoerster weten dat de doorstart wel leidt tot een verlies aan banen. Zo werkten er voorheen 700 medewerkers van VanMoof, maar de e-stepmaker denkt met vijftig tot zestig mensen van VanMoof verder te gaan. Al geeft de zegsvrouw aan dat het nog niet zeker is of dat de uiteindelijke aantallen zullen zijn, zo kort na de bekendmaking.

Gevolg voor klanten

Wat de overname betekent voor de klanten van VanMoof is nog niet bekend. De definitieve afronding van de overname staat gepland voor 4 september. Daarna zal meer bekend worden over wat de deal betekent voor klanten van VanMoof, aldus de curatoren.

VanMoof werd dik een maand geleden failliet verklaard. Het bedrijf kwam in problemen doordat er grote investeringen nodig waren. De schuldenlast ten tijde van het bankroet bedroeg bijna 144 miljoen euro. Een van de curatoren vreesde eerder nog dat veel schuldeisers hun geld niet meer terug zouden zien. Voor consumenten die bijvoorbeeld al een aanbetaling voor een fiets hadden gedaan en dat geld nu kwijt zijn, zou een overname wel uitkomst kunnen bieden, was de verwachting.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie