Home » Economisch nieuws » Pricewise: vaste energiecontracten steeds vaker uitverkocht

Pricewise: vaste energiecontracten steeds vaker uitverkocht

Leestijd: < 1 minuut

De vraag naar vaste prijzen en contracten van consumenten is zo groot dat bepaalde vaste energiecontracten regelmatig uitverkocht zijn. Dat meldt vergelijkingssite Pricewise. Net zoals bij vliegtuigstoelen zijn er volgens Pricewise soms nog maar een handjevol energiecontracten verkrijgbaar als het druk is. Dat is volgens de vergelijkingssite een betrekkelijk nieuw fenomeen op de energiemarkt.

Door de grillige marktprijzen van energie is er volgens directeur Hans de Kok van Pricewise momenteel veel vraag naar vaste contracten. “We zien dat gemiddeld 20 tot 25 procent van de overstappers kiest voor een meerjarencontract en 70 procent voor een contract van een jaar. Vroeger sloot gemiddeld 10 procent een meerjarencontract af. De vraag naar langer vast is dus verdubbeld en dat zien we terug in het uitverkochte en wisselende aanbod.”

Volgens De Kok kopen de meeste energieleveranciers vanwege de snel veranderende markt hun elektriciteit en gas in beperkte hoeveelheden in om hun eigen risico te dekken of te spreiden. Door de toenemende vraag naar meerjarige energiecontracten is het aanbod regelmatig uitverkocht en komt er vaak weer nieuw aanbod. Zo kan het zijn dat het aanbod van dag tot dag verschilt.

In zijn Kamerbrief van 23 juni schrijft minister Rob Jetten dat nog altijd ongeveer de helft van de Nederlanders meer dan het prijsplafond voor stroom en gas betaalt. Pricewise verwacht dan ook dat er nog veel mensen zullen gaan overstappen. Dit houdt ook verband met het feit dat deze groep een variabel contract en prijs heeft.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie