Home » Economisch nieuws » Massaclaimstichting wil sjoemeldieselschade ondernemers vergoed

Massaclaimstichting wil sjoemeldieselschade ondernemers vergoed

Leestijd: < 1 minuut

Het sjoemeldieselschandaal kwam al jaren geleden aan het licht, maar er lopen nog verschillende rechtszaken van consumenten tegen autofabrikanten om schadevergoeding te krijgen. Als het aan massaclaimstichting MKB-Claim ligt, komt daar nu ook een zaak van gedupeerde ondernemers bij. De stichting vraagt bedrijven en ondernemers om zich aan te melden.

De afgelopen jaren waren er al verschillende massaclaims die zich op consumenten richten. MKB-Claim werkt met een van hen samen, namelijk Stichting Car Claim. Die stichting trok eerder al samen met de Consumentenbond op en won een procedure tegen Volkswagen en zijn dealers. In die zaak loopt nog een hoger beroep.

MKB-Claim richt zich op bedrijven die van 2009 tot september 2019 een nieuwe of gebruikte dieselauto of bestelauto hebben aangeschaft. “Eerdere uitspraken van de rechter zijn positief”, zegt directeur Stef Smit van MKB-Claim. “Voor consumenten werd al beslist dat zij recht hebben op 3000 euro voor een nieuwe dieselauto en 1500 euro voor een tweedehands model. Wij verwachten voor bedrijven vergelijkbare bedragen.”

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie