Home » Economisch nieuws » Drie verdachten opgepakt om omvangrijke beleggingsfraude

Drie verdachten opgepakt om omvangrijke beleggingsfraude

Leestijd: < 1 minuut

De FIOD heeft een vrouw (37) en twee mannen (31 en 39) uit de gemeenten Tiel en Oosterhout opgepakt in een onderzoek naar “omvangrijke beleggingsfraude”. Ze worden verdacht van verduistering en witwassen, maakte de opsporingsdienst bekend. Er is beslag gelegd op woningen, bankrekeningen, paarden, auto’s, luxegoederen, contant geld, goud en sieraden.

De vrouw wordt volgens de FIOD ook verdacht van het zonder vergunning aanbieden van beleggingsdiensten, oplichting en valsheid in geschrifte. De woningen van de verdachten werden doorzocht nadat de fraude aan het licht was gekomen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) deed, na verschillende meldingen van consumenten, vooronderzoek naar de beleggingsfraude. De verdachte vrouw biedt via Best Choice, Airfeet BV en Xerof BV beleggingen aan die een rendement van 10 tot 12 procent per maand zouden opleveren. “Zij houdt geïnteresseerden voor dat zij dit rendement kan behalen met de handel in koersverschillen tussen de dollar en goud. Op jaarbasis betekent dit dat de inleg van beleggers met 200 procent zou kunnen renderen”, aldus de opsporingsdienst.

Privébestedingen

In nog geen twee jaar tijd haalde de vrouw hoogstwaarschijnlijk ruim 56 miljoen euro op bij beleggers. Het onderzoeksteam ziet dat een aanzienlijk deel van de beleggingsgelden vermoedelijk niet is besteed aan de beloofde investeringen, maar is gebruikt voor privébestedingen, zoals woningen, luxeauto’s, dure (sport)paarden en cryptovaluta. Volgens de FIOD zijn bij deze fraude hoogstwaarschijnlijk valse facturen opgesteld en hebben de verdachten een netwerk van vennootschappen gebruikt.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie