Home » Economisch nieuws » Visma Raet: werkenden gaan er netto tientallen euro’s op vooruit

Visma Raet: werkenden gaan er netto tientallen euro’s op vooruit

Leestijd: < 1 minuut

Werkende Nederlanders gaan er volgend jaar meerdere tientjes per maand op vooruit dankzij de plannen die het kabinet aankondigde tijdens Prinsjesdag. Dit berekende HR-dienstverlener Visma Raet dinsdag. Werknemers met een modaal inkomen krijgen volgend jaar bijna 2,6 procent meer nettoloon per maand, dat is 67,42 euro meer vergeleken met dit jaar.

Een modaal inkomen komt volgens Visma Raet neer op 3086 euro per maand. Wie straks twee keer modaal verdient, oftewel 6172 euro, gaat er volgens de berekeningen 1,69 procent op vooruit. Zij krijgen er dan netto 70,59 euro per maand bij. In al zijn berekeningen heeft Visma Raet eventuele wijzigingen in de pensioenpremies niet meegenomen.

Bij het minimumloon hangt het volgens Visma Raet erg af van hoeveel uur per week je aan de slag bent. Mensen met een minimumloon die 36 uur per week werken, zien hun netto-inkomen stijgen met 66,60 euro, ongeveer 3,6 procent meer dan in januari dit jaar. Minimumloners met een 38-urig contract verdienen netto bijna 7,3 procent meer en kunnen rekenen op 135,30 euro extra geld. En degenen die 40 uur per week aan het werk zijn, gaan er bijna 11 procent op vooruit en zien 204 euro meer op hun loonstrook staan.

Het kabinet heeft tijdens Prinsjesdag naast een verdere verhoging van het minimumloon ook maatregelen aangekondigd die geen directe invloed hebben op het salaris, maar die werknemers wel meer geld kunnen opleveren. Zo gaat de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer omhoog van 21 cent naar 23 cent per kilometer. De thuiswerkvergoeding wordt in januari naar verwachting 2,35 euro per dag. Nu is dat 20 cent per dag minder.

Meest recente update: oktober 18, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie