Home » Ondernemen » Vliegtuigfabrikant Boeing schrapt 2000 kantoorbanen

Vliegtuigfabrikant Boeing schrapt 2000 kantoorbanen

Leestijd: < 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – Boeing schrapt ongeveer 2000 kantoorbanen. Het gaat vooral om functies in personeelsmanagement en op financiële afdelingen, bevestigt de vliegtuigfabrikant na een bericht van Seattle Times. Een deel van de taken besteedt het concern uit aan Tata Consulting Services in India.

Het is nog niet bekend wat de gevolgen van de reorganisatie zijn voor werknemers in Nederland, waar Boeing onder andere zijn Europese afdeling heeft gevestigd. In Nederland heeft het bedrijf 400 werknemers, meldt het Amerikaanse bedrijf op zijn website. Het is niet direct duidelijk wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse banen.

“Nog niemand is op de hoogte gesteld van baanverlies, maar we zullen informatie daarover transparant delen zodat mensen kunnen plannen”, laat een woordvoerder weten.

Boeing, dat ruim 140.000 werknemers heeft, is niet alleen bezig banen te schrappen. Vorige maand sprak het bedrijf de verwachting uit 10.000 mensen aan te nemen in 2023. Vorig jaar kwamen er 15.000 werknemers bij. Maar tegelijkertijd zouden bepaalde “ondersteunende” banen moeten verdwijnen. Dat is volgens Boeing nodig om de organisatie te vereenvoudigen, waardoor het bedrijf geld hoopt vrij te maken voor de ontwikkeling van nieuwe producten en technologie.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie