Home » Economisch nieuws » Bronnen: VS onderzoeken Binance om schenden sancties Rusland

Bronnen: VS onderzoeken Binance om schenden sancties Rusland

Leestijd: < 1 minuut

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een onderzoek gestart naar Binance. De cryptobeurs zou mogelijk zijn gebruikt door Russen om Amerikaanse sancties tegen Rusland te omzeilen. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Binance voerde al gesprekken met het ministerie vanwege vermoedens van het omzeilen van Amerikaanse sancties tegen Iran, meldt een van de bronnen. Dat zou zijn gebeurd voordat strenge nalevingscontroles werden ingesteld. De cryptobeurs zelf zegt in een verklaring alle Amerikaanse en internationale financiële sancties na te leven.

Het is niet het eerste onderzoek naar het handelen van Binance. De Amerikaanse financiële toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) spande in maart al een rechtszaak aan tegen ‘s werelds grootste handelsplatform voor cryptomunten en zijn medeoprichter en topman Changpeng Zhao.

Volgens die aanklacht heeft Binance jarenlang meerdere regels geschonden. Zo zou de beurs onder meer bepaalde transacties en diensten uit hebben gevoerd zonder de benodigde vergunning.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie