Home » Economisch nieuws » FNV: waterstof voor staalproductie Tata Steel is een ‘must’

FNV: waterstof voor staalproductie Tata Steel is een ‘must’

Leestijd: < 1 minuut

Het is van groot belang dat staalproducent Tata Steel inzet op het gebruik van waterstof om de staalproductie te verduurzamen. Alleen op die manier kan het bestaansrecht van Tata Steel en de werkgelegenheid in IJmuiden op de lange termijn gewaarborgd worden. Dat zegt FNV-bestuurder Cihan Lacin.

Tata Steel heeft gezegd alle opties voor zijn duurzaamheidsplannen te bekijken. Naast waterstof gaat het dan ook om het gebruik van aardgas of elektriciteit voor de productie van staal. Maar volgens Lacin is waterstof de beste keuze want daarmee kan Tata namelijk de meest hoogwaardige staalproducten blijven maken. Als bepaalde producten niet meer gemaakt kunnen worden, komt de toekomst van Tata Steel in het gedrang, met dus ook gevolgen voor de werkgelegenheid, aldus de FNV-bestuurder.

Volgens Lacin heeft onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat waterstof het meest kansrijk is voor het behalen van de klimaatdoelstellingen van Tata Steel. Ook wordt daardoor de overlast voor de leefomgeving het beste tegengegaan en blijft volgens hem het “werkgelegenheidsplaatje” kloppen. “Waterstof is dus een must”, aldus Lacin.

Tata Steel benadrukt wel dat er nog geen besluit is genomen over hoe nu verder wordt gegaan met de duurzaamheidsplannen voor de staalfabriek in IJmuiden. Na de zomer wordt daar een besluit over genomen. “We wachten dus af, maar we geven nu wel een signaal dat waterstoftechnologie de juiste keuze is”, stelt Lacin. FNV is nauw betrokken bij de duurzaamheidsplannen van Tata Steel.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.


Top 5 boekhoudprogramma's


Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie