Home » Economisch nieuws » CNV: werkdruk Schiphol blijft hoog, personeel loopt nog altijd weg

CNV: werkdruk Schiphol blijft hoog, personeel loopt nog altijd weg

Leestijd: < 1 minuut

Het vorig jaar gesloten akkoord tussen Schiphol en de vakbonden om het werk op Schiphol aantrekkelijker te maken moet worden verlengd en uitgebreid, vindt CNV. “De werkdruk is nog altijd hoog, met als gevolg dat er ook weer veel mensen vertrekken. Vooral bij de vrouwelijke beveiligers zien we dat het spaak loopt”, constateert de vakbond.

Het akkoord, dat in september afloopt, heeft volgens CNV “absoluut geholpen” om de grootste problemen op te lossen. Beveiligers, schoonmakers, bagage-afhandelaars en buschauffeurs gingen er allemaal op vooruit, mede door een toeslag. De situatie op de luchthaven blijft echter kwetsbaar, waarschuwt CNV. De bond wil dat er nieuwe afspraken gemaakt worden over toeslagen en roosters.

“Het personeelstekort bij vrouwelijke beveiligers zorgt voor een onaanvaardbaar hoge belasting en werkdruk. Veel vrouwen lopen nu op hun tandvlees. We willen daarom specifiek aandacht voor deze groep”, stelt de vakbond.

De vakbonden en Schiphol gaan dinsdag met elkaar in gesprek over een mogelijke verlenging van het akkoord, dat in juni vorig jaar werd afgesloten. Daarvoor dreigden vakbonden met grootschalige acties op Schiphol, mede vanwege de hoge werkdruk.

Vakbonden beschuldigden de luchthaven er al jaren van problemen van onderbetaling en werkdruk af te wentelen op de vele opdrachtnemers op de luchthaven, zoals de afhandelingsbedrijven.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie