Home » Economisch nieuws » Werkloosheid in eurozone iets gedaald in februari

Werkloosheid in eurozone iets gedaald in februari

Leestijd: < 1 minuut

De werkloosheid in de eurozone is in februari iets gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid vorige maand uit op 6,6 procent, tegen 6,8 procent een jaar eerder. Ten opzichte van januari dit jaar bleef de werkloosheid stabiel. De werkloosheid onder jongeren nam op jaarbasis wel toe tot 14,4 procent, maar bleef ten opzichte van januari ongewijzigd.

Volgens Eurostat waren er in februari in de eurolanden meer dan 11,1 miljoen mensen werkloos. Voor de EU ging het om meer dan 13,1 miljoen mensen zonder betaald werk. Op jaarbasis is dat een daling van respectievelijk 257.000 en 247.000 mensen, aldus het statistiekbureau. De jeugdwerkloosheid in het eurogebied bedroeg iets minder dan 2,3 miljoen mensen en in de EU zaten zo’n 2,8 miljoen personen jonger dan 25 jaar zonder werk.

In Spanje en Griekenland was de werkloosheid wederom het hoogst met respectievelijk 12,8 en 11,4 procent. In beide landen heeft ongeveer een derde van de jeugd geen betaald werk, waarmee ze ook koplopers zijn op dat gebied. De laagste werkloosheid werd gemeten in Tsjechië (2,4 procent), gevolgd door Polen (2,8 procent) en Duitsland (2,9 procent).

Voor Nederland meldde Eurostat een werkloosheid van 3,5 procent. Dat was iets minder dan de 3,6 procent in januari. De jeugdwerkloosheid bleef in Nederland stabiel op 7,8 procent ten opzichte van januari.

Meest recente update: maart 31, 2023 by Kaj

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie