Home » Economisch nieuws » Winkeliers zetten 8,5 procent meer om in februari

Winkeliers zetten 8,5 procent meer om in februari

Leestijd: < 1 minuut

Winkeliers hebben in februari 8,5 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. De groei komt vooral door de hogere prijzen, aangezien het totale verkoopvolume met 2,9 procent daalde. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

De winkels in voedings- en genotmiddelen zagen de omzet in februari met 10,5 procent stijgen ten opzichte van een jaar geleden. Het verkoopvolume was ruim 4 procent lager. De omzet van de supermarkten lag bijna 12 procent hoger en de omzet van de speciaalzaken steeg met 0,6 procent.

Bij zogeheten non-foodbedrijven groeide de gemiddelde omzet met ruim 5 procent. Het verkoopvolume liet bij deze bedrijven een daling zien van meer dan 3 procent. Drogisterijen, kledingwinkels en schoenenwinkels zagen de omzet stijgen. Ook de winkels in recreatie-artikelen, meubels en woninginrichting en consumentenelektronica en witgoed hebben in februari meer omgezet dan een jaar geleden. Bij winkels in doe-het-zelfartikelen en keukens en vloeren daalde de omzet.

Verder meldde het CBS dat er online 6 procent meer werd omgezet bij winkels. Webwinkels die alleen online verkopen zagen de omzet met dik 11 procent stijgen. Winkels die zowel fysiek als online verkopen lieten een omzetdaling zien van 1,4 procent. De omzet van de overige deelbranches was hoger dan een jaar eerder.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie