Home » Economisch nieuws » Winkeliers zetten ruim 4 procent meer om in maart

Winkeliers zetten ruim 4 procent meer om in maart

Leestijd: < 1 minuut

Winkeliers hebben in maart 4,1 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. De groei komt vooral door de hogere prijzen, aangezien het totale verkoopvolume met 7 procent daalde. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

Winkels in voedings- en genotmiddelen zagen de omzet vorige maand met 9,2 procent stijgen ten opzichte van een jaar geleden. Het verkoopvolume was bijna 6 procent lager. De omzet van de supermarkten lag ruim 10 procent hoger en de omzet van de speciaalzaken steeg met 0,4 procent.

De gemiddelde omzet bij zogeheten non-foodbedrijven kromp met 1,5 procent. Het verkoopvolume liet bij deze bedrijven een daling zien van 9,6 procent. De winkels in meubels en woninginrichting, drogisterijen en winkels in consumentenelektronica zagen de omzet stijgen. Bij winkels in recreatie-artikelen, kledingwinkels, schoenenwinkels en winkels in doe-het-zelfartikelen en keukens en vloeren daalde de omzet.

Webwinkels

Verder meldde het CBS dat er online ruim 3 procent meer werd omgezet. Webwinkels die alleen online verkopen zagen de omzet met dik 9 procent stijgen. Winkels die zowel fysiek als online verkopen lieten een omzetdaling zien van 4,2 procent. De online-omzet van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen, winkels in overige non-foodartikelen en consumentenelektronica nam in maart toe. De online-omzet van kledingwinkels liet een daling zien.

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Top 5 boekhoudprogramma's


Chris & Kaj Hoebeginik

De auteurs: Kaj & Chris

Wij zijn Kaj & Chris en op hoebeginik.nl delen wij onze expertise op het gebied van ondernemerschap en marketing. Na onze studie marketing vervolgden wij onze praktijkstudie in ondernemerschap. Inmiddels jaren later delen wij onze succesverhalen en valkuilen hier zodat jij ervan kunt leren. Lees hier ons verhaal.

Plaats een reactie