WordPress plugins | Wat zijn de beste WordPress plugins voor affiliates?


wordpress plugin installeren

WordPress is volledig open-source en daarom kan iedereen ook nieuwe tools en features ontwikkelen op het platform. Dit is de reden dat WordPress zo groot is geworden. Deze tools binnen WordPress worden plugins genoemd. In dit artikel vertel ik precies wat plugins zijn, hoe je ze kunt installeren en welke plugins handig zijn voor affiliate marketing.

Wat zijn WordPress plugins?

WordPress plugins zijn een stukje software dat je kunt toevoegen aan je WordPress website. De ene plugin zorgt voor een nieuwe functionaliteit en de ander verwijdert juist een bepaald onderdeel van je website.

Plugins kunnen door iedereen ontwikkeld worden en de toepassingen zijn dan ook oneindig. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een plugin voor bedacht. Dit maakt het voor de mensen zonder programmeerkennis (zoals ik) erg makkelijk om features toe te voegen aan de website.

Dit betekent alleen niet dat je oneindig plugins moet toevoegen aan je website. Het is een stuk code dat je toevoegt en dit maakt je website langzamer. Met name in het begin is het heel interessant om al deze nieuwe plugins te proberen. Een slider hier of een rekentool daar, maar uiteindelijk vertraagt dit je website alleen maar.

Hoeveel WordPress plugins moet ik maximaal installeren?

Dit verschilt enorm per website. Heb je bijvoorbeeld goede hosting? Dan kun je al meer plugins installeren dan bij budget hosting. Probeer in ieder geval zo weinig mogelijk plugins te installeren om je website snelheid zo hoog mogelijk te houden.

Als vuistregel kun je 20 plugins aanhouden. Probeer in ieder geval niet meer dan dat te installeren maar minder is nog beter. 

Welke plugins moet ik minimaal installeren?

Een aantal plugins zijn als je met mij vraagt onmisbaar en daarom zeker de moeite waard om te installeren. Dit hangt natuurlijk wel af van de website die je aan het maken bent, maar enkele plugins die ik gebruik zijn:

  • Yoast plugin

Yoast is een plugin die je kan helpen met SEO. Het biedt je handige tips bij het schrijven van artikelen zodat je beter geoptimaliseerde pagina’s kunt maken. Helemaal wanneer je niet thuis bent in Search Engine Optimization zijn de Yoast SEO tips erg handig. 

  • Jetpack

Dit is een plugin ontwikkeld door de mensen achter WordPress zelf. De plugin biedt je veel handige tools en geeft daarnaast inzicht in bijvoorbeeld je bezoekersaantallen. Ook helpt de plugin je de connectie te maken tussen verschillende sociale media en je WordPress website.

  • Easy Table of Contents

Een inhoudsopgave is wel zo overzichtelijk voor je lezers. Dit kun je zelf doen met anker links, maar je kunt er ook gewoon een plugin voor installeren. Ik weet wel voor welke optie ik gekozen heb. Bij ieder artikel dat je schrijft plaatst deze plugin automatisch een inhoudsopgave boven in je artikel.

  • Add Widget after content

Deze plugin is optioneel, maar erg handig wanneer je bijvoorbeeld email adressen wilt verzamelen of advertenties wilt tonen. Met deze plugin kun je namelijk een vast blok onder ieder artikel laten plaatsen en je kunt de invulling hiervan zelf bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch een inschrijfformulier voor je nieuwsbrief onder ieder artikel plaatsen of een affiliate product.

  • WP fastest cache

Een caching plugin is onmisbaar om je website snelheid te garanderen. Krijg je geen plugin bij je WordPress hosting? Dan kun je WP fastest cache gebruiken. Sluit je echter een hostingpakket af bij Cloud86? Dan ontvang je hierbij een andere caching plugin die volledig geoptimaliseerd is voor hun servers, namelijk LiteSpeed cache.

WordPress plugins installeren

Nu je een aantal handige plugins weet wordt het tijd om deze te installeren. Het werkt praktisch hetzelfde als het installeren van een WordPress thema en is zo gebeurt.

  1. Login bij je WordPress omgeving
  2. Ga links in het menu naar ‘Plugins’ en klik op ‘Nieuwe Plugin’
  3. Zoek rechtsboven in beeld naar de plugin die je wilt of ontdek nieuwe plugins in het overzicht
  4. Heb je gevonden wat je zocht? Klik dan op ‘Nu installeren’
  5. Na de installatie kun je je WordPress plugin activeren en is de plugin geïnstalleerd op je website en klaar voor gebruik

Afhankelijk van de plugin die je geïnstalleerd hebt moet je nog een aantal instellingen aanpassen naar je eigen smaak. Dit kun je doen door onder ‘Geïnstalleerde plugins’ te zoeken naar de juiste plugin en de instellingen te openen.

Na het installeren van Plugins wordt het tijd om aan de slag te gaan met je website. Je kunt hier meer lezen over de installatie van Google Analytics. In dit artikel kun je meer lezen over het daadwerkelijk beginnen met affiliate marketing.

Let op: Moeite met het kiezen van de juiste plugin’s en thema’s? Vind hier een groot aanbod speciaal gemaakt voor e-commerce.

.

Kaj

Ooit begonnen met affiliate marketing en nooit meer gestopt met leren. Op Hoebeginik.nl vertel ik over mijn start en hoop ik je te helpen met die van jou!

Recent Posts