ZZP aannemer, wat is het ZZP aannemer tarief?

Je kan als een aannemer werken bij een organisatie of aan de bak gaan als zelfstandige zonder personeel. In dienst ontvang je een vast loon, aanvullende voorwaarden en meer vastigheid. Als aannemer ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Beide manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP aannemer en de keuzes die daarbij horen. We gaan in op het ‘gewone’ ZZP aannemer tarief en hoe jij dit kunt berekenen. Ook vertel ik je hoe het geregeld is met een aannemer opleiding en hoe je hierdoor je uurtarief kunt verhogen. Wat verdient een aannemer ZZP?

ZZP aannemer tarief

Als ondernemer bepaal je persoonlijk je uurtarief en zo hoeveel je kan binnenhalen. Toch is het voor ieder ambacht anders en dat gaat zeker op voor aannemer zzp. Afhankelijk van je organisatie beding je het noodzakelijke salaris.

Je tarief als aannemer zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, werknemers die je eventueel inschakelt en de kosten die je hebt om je bedrijf moet promoten bij mogelijke klanten. Wees waakzaam dat alle kosten die je maakt in je vergoeding verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een aannemer ligt rond de €30 (laag) en €50 (hoog) per uur. Het is goed om te onthouden dat het genoemde bedrag bruto is en enkel een schatting.

Hier lees je een aantal rekenvoorbeelden van de inkomsten die jij kan ontvangen als ZZP aannemer per maand en per jaar. In het voorbeeld gaan we uit van de standaard week werken van 35,7 uur (standaard in NL) en 1 maand rust. De bedragen zijn een richtlijn en kunnen in sommige situaties ver van de praktijk liggen. Dat heeft te maken met bijvoorbeeld ervarenheid en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 4284Verdiensten per maand (hoog)€ 7140
Verdiensten per jaar (laag)€ 47124Verdiensten per jaar (hoog)€ 78540

Een aannemer ZZP worden, hier moet je op letten

Denk erom dat de vergoeding bruto is. Als ondernemer moet jij zelf altijd de inkomstenbelasting betalen naast alle andere eventuele kosten die noodzakelijk zijn om dat bedrag te verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten zetten. Dat bedrag kan jij verlagen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als zelfstandige krijg je nooit vanzelfsprekend een verhoging in loon. Dit zou je zelfstandig moeten fixen door je vergoeding omhoog te doen. Door opleidingen tot aannemer te doen kan je je kunde vergroten en hierdoor een hoger uurloon verantwoorden.

Tevens is het aan te raden om als zzp’er de voorbelasting van elke factuur apart te zetten. Dit moet je altijd afstaan per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als je dat zelfstandig gaat doen. Ondernemers die dit niet correct afdragen komen soms voor vervelende problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe je gemakkelijk je administratie zonder dat jij daarvoor veel ervaring nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP aannemer? Door je correct voor te bereiden kun je profiteren van meer onafhankelijkheid en een hoger uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!