ZZP accountant, wat is het ZZP accountant tarief?

Je kan als een accountant werken bij een organisatie of aan klussen gaan als zelfstandig ondernemer. In dienstverband ontvang je een vast bedrag, goede voorwaarden en meer veiligheid. Als accountant ZZP heb je meer autonomie en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Allebei de keuzemogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

Op deze pagina vertel ik je alles over een ZZP accountant en de kanttekeningen die hierbij komen kijken. We gaan in op het gemiddelde ZZP accountant tarief en hoe jij dit kan bepalen. Daarnaast vertel ik je hoe het zit met een accountant opleiding en hoe je hierdoor je uurtarief kunt vergroten. Wat verdient een accountant ZZP?

ZZP accountant tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal jij zelf je tarief en zo hoeveel jij kunt beuren. Toch is het voor ieder beroep anders en dat gaat zeker op voor accountant zzp. Afhankelijk van jouw bedrijf beding je het benodigde salaris.

Je tarief als accountant zzp’er hangt af van de kosten die je moet maken, personeel dat je wellicht inschakelt en de kosten die je moet maken om jouw zaak onder de aandacht te brengen bij potentiële afnemers. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je salaris verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een accountant zit tussen de €40 (laag) en €120 (hoog) per uur. Het is verstandig om te onthouden dat dit bedrag bruto is en slechts een inschatting.

Hier lees je enkele richtlijnen van de inkomsten die je kunt ontvangen als ZZP accountant per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van de standaard werkweek van 35,7 uur (standaard in ons land) en 1 maand niet werken. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in sommige situaties ver van de praktijk liggen. Dit heeft te maken met niet op de laatste plaats vaardigheid en studie.

Verdiensten per maand (laag)€ 5712Verdiensten per maand (hoog)€ 17136
Verdiensten per jaar (laag)€ 62832Verdiensten per jaar (hoog)€ 188496

Een accountant ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat de vergoeding bruto is. Als zzp’er moet je zelf nog de inkomstenbelasting betalen naast alle andere eventuele kosten die nodig zijn om je geld te kunnen verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp jij opzij zou moeten zetten. Dat bedrag kun jij verminderen door het belastingvoordeel ZZP goed te gebruiken.

Als zzp’er krijg je nooit standaard een salarisverhoging. Dit zou jij zelfstandig moeten afdwingen door je uurtarief omhoog te doen. Door opleidingen tot accountant te voltooien kun jij je kennis vergroten en hierdoor een hoger uurloon verantwoorden.

Daarnaast is het handig om als ondernemer de belasting op elke factuur aan de kant te zetten. Deze BTW moet je altijd afdragen per jaar of drie maanden. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dat zelf gaat doen. Zzp’ers die dit niet juist noteren komen soms voor nare verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij altijd correct je boekhouding zonder dat je daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP accountant? Door je op de juiste manier voor te bereiden kun je genieten van meer onafhankelijkheid en een hoger salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.