ZZP administratief medewerker, wat is het ZZP administratief medewerker tarief?

Je kunt als een administratief medewerker werken bij een business of aan het werk gaan als zelfstandig ondernemer. In dienst krijg je een salaris, aanvullende voorwaarden en meer zekerheid. Als administratief medewerker ZZP profiteer je van meer zelfstandigheid en kun je je eigen ZZP salaris bepalen. Allebei de opties hebben hun voor- en nadelen.

In dit artikel vertel ik je alles over een ZZP administratief medewerker en de opties die daarbij passen. We gaan in op het standaard ZZP administratief medewerker tarief en hoe je dit kan vaststellen. Daarnaast leg ik je uit hoe het zit met een administratief medewerker opleiding en hoe jij daardoor je uurloon kunt opvoeren. Wat verdient een administratief medewerker ZZP?

ZZP administratief medewerker tarief

Als zelfstandige zonder personeel bepaal jij zelfstandig je tarief en zodoende wat je kunt verdienen. Toch is het voor ieder beroep verschillend en dat geldt zeker voor administratief medewerker zzp. Afhankelijk van jouw organisatie beding je het benodigde uurtarief.

Je tarief als administratief medewerker zzp’er is afhankelijk van de kosten die je moet maken, personeel dat je mogelijk inhuurt en de lasten die je hebt om je zaak onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Let erop dat alle kosten die jij maakt in je vergoeding verwerkt moeten zitten, inclusief je pensioen!

Het gemiddelde zzp tarief voor een administratief medewerker zit rond de €25 (laag) en €45 (hoog) p/u. Het is verstandig om te je te realiseren dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een gemiddelde.

Hieronder lees je een aantal richtlijnen van de verdiensten die je kunt hebben als ZZP administratief medewerker per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van de gemiddelde werkweek van 35,7 uur (gemiddelde in ons land) en één maand vakantie. De bedragen zijn een richtlijn en kunnen in enkele situaties ver van de realiteit staan. Dit heeft te maken met o.a. ervarenheid en opleiding.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 6426
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 70686

Een administratief medewerker ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat het bedrag bruto is. Als zzp’er moet jij zelfstandig nog de inkomstenbelasting betalen naast alle andere uitgaven die noodzakelijk zijn om dat bedrag te kunnen verdienen. In het volgende artikel kan je meer informatie vinden rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je opzij zou moeten zetten. Dat bedrag kun je omlaag brengen door het belastingvoordeel ZZP slim in te zetten.

Als zzp’er krijg je niet vanzelfsprekend een loonsverhoging. Dit zou je zelf moeten fixen door jouw tarief omhoog te gooien. Door opleidingen tot administratief medewerker te volgen kan je je knowhow vergroten en daardoor een hoger uurloon verantwoorden.

Bovendien is het verstandig om als zelfstandige de BTW van iedere factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je immers afstaan per jaar of kwartaal. Je kan hier de BTW berekenen als je het zelfstandig doet. Zzp’ers die dat niet correct afdragen komen meestal voor onnodige problemen te staan.

Verstandiger nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Daardoor doe jij op de goede manier je administratie zonder dat je daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP administratief medewerker? Door je correct voor te bereiden kun je genieten van meer autonomie en een hoog uurtarief!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.