ZZP ambulancechauffeur, wat is het ZZP ambulancechauffeur tarief?

Je kan als ambulancechauffeur in loondienst zijn bij een business of aan de bak gaan als zelfstandig ondernemer. In dienstverband krijg je een vast loon, goede voorwaarden en meer vastigheid. Als ambulancechauffeur ZZP heb je meer vrijheid en kun je je eigen ZZP loon bepalen. Beide manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je alles over een ZZP ambulancechauffeur en de opties die hierbij komen kijken. We gaan in op het standaard ZZP ambulancechauffeur tarief en hoe jij dat kan berekenen. Eveneens leg ik je uit hoe het geregeld is met een ambulancechauffeur opleiding en hoe je hiermee je uurloon kunt vergroten. Wat verdient een ambulancechauffeur ZZP?

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 5712
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 62832

ZZP ambulancechauffeur tarief 2024

Als zelfstandige bepaal je persoonlijk je tarief en zodoende hoeveel jij kunt verdienen. Toch is het voor elk ambacht anders en dat gaat zeker op voor ambulancechauffeur zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal jij het benodigde tarief.

Je tarief als ambulancechauffeur zzp’er is onderhevig aan de kosten die je moet maken, personeel dat je wellicht inhuurt en de lasten die je draagt om je bedrijf moet promoten bij toekomstige klanten. Pas op dat alle kosten die je maakt in je uurtarief verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het gemiddelde zzp tarief voor een ambulancechauffeur zit tussen de €25 (laag) en €40 (hoog) p/u. Het is goed om te je te realiseren dat het genoemde bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hier lees je enkele richtlijnen van de verdiensten die je kan ontvangen als ZZP ambulancechauffeur per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van een gemiddelde werkweek van 35,7 uur (standaard in ons land) en één maand niet werken. De genoemde bedragen zijn een richtlijn en kunnen in enkele situaties ver van de praktijk liggen. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld vaardigheid en scholing.

Een ambulancechauffeur ZZP worden, hier moet je op letten

Let erop dat de vergoeding bruto is. Als ondernemer moet jij zelfstandig immers de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere eventuele kosten die noodzakelijk zijn om je geld te kunnen verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen rondom hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten zetten. Dat bedrag kun je verlagen door het belastingvoordeel ZZP goed in te zetten.

Als zelfstandige krijg je niet automatisch een verhoging in loon. Dit zou je zelf moeten regelen door jouw vergoeding omhoog te doen. Door opleidingen tot ambulancechauffeur te volgen kan jij je knowhow vergroten en daardoor een beter tarief verdedigen.

Bovendien is het aangeraden om als ondernemer de belasting van elke factuur opzij te zetten. Deze BTW moet je immers afstaan per jaar of kwartaal. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als je het zelf gaat doen. Zelfstandigen die dit niet juist fixen komen meestal voor onnodige verrassingen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe je eenvoudig je administratie zonder dat je hiervoor veel kennis nodig hebt. Wist jij dat je dit zelfs helemaal GRATIS kan doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben jij een ZZP ambulancechauffeur? Door je goed voor te bereiden kun je genieten van meer autonomie en een hoger uurtarief!

Top boekhoudprogramma's