ZZP ambulancechauffeur, wat is het ZZP ambulancechauffeur tarief?

Je kan als ambulancechauffeur in loondienst zijn bij een organisatie of aan het werk gaan als zelfstandige zonder personeel. In loondienst ontvang je een vast bedrag, aanvullende voorwaarden en meer vastigheid. Als ambulancechauffeur ZZP heb je meer vrijheid en kun je je eigen ZZP uurtarief bepalen. Beide manieren van werken hebben hun voor- en nadelen.

Hier vertel ik je zoveel mogelijk over een ZZP ambulancechauffeur en de mogelijkheden die hierbij komen kijken. We gaan in op het standaard ZZP ambulancechauffeur tarief en hoe jij dat kan vaststellen. Ook leg ik je uit hoe het geregeld is met een ambulancechauffeur opleiding en hoe je hiermee je tarief kunt verhogen. Wat verdient een ambulancechauffeur ZZP?

ZZP ambulancechauffeur tarief

Als zelfstandige bepaal je persoonlijk je uurtarief en zo wat je kan binnenhalen. Toch is het voor elk vakgebied anders en dat gaat zeker op voor ambulancechauffeur zzp. Afhankelijk van je bedrijf bepaal jij het noodzakelijke uurloon.

Je tarief als ambulancechauffeur zzp’er is onderhevig aan de kosten die je maakt, werknemers die je mogelijk inschakelt en de lasten die je hebt om jouw zaak onder de aandacht te brengen bij toekomstige afnemers. Pas op dat alle kosten die jij maakt in je vergoeding verwerkt moeten zijn, inclusief je oude dag!

Het ‘gewone’ zzp tarief voor een ambulancechauffeur zit tussen de €25 (laag) en €40 (hoog) per uur. Het is verstandig om te je te realiseren dat dit bedrag bruto is en slechts een schatting.

Hieronder lees je enkele voorbeelden van de verdiensten die jij kan hebben als ZZP ambulancechauffeur per maand en per jaar. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van de standaard werkweek van 35,7 uren (standaard in NL) en 1 maand niet werken. De bedragen zijn een inschatting en kunnen in enkele situaties ver van de praktijk liggen. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld ervaring en training.

Verdiensten per maand (laag)€ 3570Verdiensten per maand (hoog)€ 5712
Verdiensten per jaar (laag)€ 39270Verdiensten per jaar (hoog)€ 62832

Een ambulancechauffeur ZZP worden, hier moet je op letten

Hou er rekening mee dat het genoemde bedrag bruto is. Als zzp’er moet je zelfstandig immers de inkomstenbelasting aftikken naast alle andere uitgaven die nodig zijn om dat bedrag te kunnen verdienen. In het volgende artikel kun je meer lezen over hoeveel inkomstenbelasting zzp je aan de kant zou moeten zetten. Dit bedrag kan jij verlagen door het belastingvoordeel ZZP goed in te zetten.

Als ondernemer krijg je nooit automatisch een loonsverhoging. Dat zou je zelfstandig moeten regelen door jouw tarief te verhogen. Door opleidingen tot ambulancechauffeur te volgen kun jij jouw knowhow vergroten en daardoor een hoger uurtarief afdwingen.

Bovendien is het verstandig om als zelfstandige de voorbelasting van elke factuur apart te zetten. Dit moet je immers betalen per jaar of kwartaal. Je kunt op de volgende pagina de BTW berekenen als jij dat handmatig gaat doen. Zelfstandigen die dat niet op de goede manier afdragen komen soms voor vervelende problemen te staan.

Beter nog is om gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZZP. Hiermee doe jij op de goede manier je boekhouding zonder dat je daarvoor veel kennis nodig hebt. Wist je dat je dit zelfs helemaal GRATIS kunt doen? Daarover vind je hier meer informatie! Ben je een ZZP ambulancechauffeur? Door je correct voor te bereiden kun je profiteren van meer vrijheid en een hoger salaris!

Meer verdienen en beter omgaan met je geld?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste economische nieuws, handige tips voor ondernemers en de beste tools!

.

Wat te doen met je geld?

    Investeren met goud - Beleggen in fysiek goud, zilver of platina. Maak kans op een GRATIS gram goud bij aankoop van €100!

    Investeren in bitcoin - Steek je geld in Bitcoin of andere cryptocurrency. Handel de eerste €1000 ZONDER kosten!